Dăncilă anunță construirea, amenajarea şi dotarea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv

18-04-2019 10:27

sedinta guvern viorica dancila

Guvernul va aproba, joi, schema de ajutor de stat aferentă programului 'Investim în copii, investim în viitor' cu un buget multianual de 500 de milioane de euro, cu începerea finanţării din 2019, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Ne preocupă şi dezvoltarea infrastructurii în educaţie, domeniu prioritar în guvernarea PSD-ALDE. Programul 'Investim în copii, investim în viitor' prin care vom susţine construirea, amenajarea şi dotarea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv intră în linie dreaptă. Adoptăm în această şedinţă schema de ajutor de stat cu un buget multianual de 500 de milioane de euro, cu începerea finanţării din acest an", a declarat Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Premierul a explicat că la această finanţare vor avea acces persoane juridice de drept privat, inclusiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii, fundaţii, federaţii şi cluburi sportive.

"Sprijinul va consta, atât în acordarea unui ajutor de minimis de până la 500.000 de euro din cheltuielile eligibile, cât şi în garantarea creditelor de către stat în procent de maximum 50%. Este un proiect complex cu beneficii economice, dar şi sociale, pentru că vom crea condiţii, astfel încât să încurajăm accesul copiilor în grădiniţe concomitent cu practicarea sportului", a afirmat Dăncilă.

Ședință de Guvern

Potrivit ordinii de zi a şedinţei săptămânale a Cabinetului Dăncilă, citată de Agerpres, membrii Executivului vor discuta mai multe proiecte de hotărâre, urmând să aprobe indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Drum de legătură DN 66A km 47+600 - km 66+204, Câmpu lui Neag - Cerna", judeţul Gorj, şi ai obiectivului de investiţii "Sală Polivalentă Municipiul Piteşti".

Totodată, miniştrii vor reaproba indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Autostrada Lugoj-Deva".

Executivul va mai avea în dezbatere un proiect de ordonanţă de urgenţă privind protecţia know-how-ului şi a informaţiilor de afaceri nedivulgate care constituie secrete comerciale împotriva dobândirii, utilizării şi divulgării ilegale, un proiect de hotărâre referitor la furnizarea activităţilor centralizate de achiziţii publice pentru unităţile sistemului administraţiei penitenciare şi un proiect de lege privind activitatea de emitere de monedă electronică.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai află un proiect de hotărâre privind aprobarea participării României, prin Ministerul Apărării Naţionale, ca membru cu drepturi depline, în cadrul Centrului european de transport aerian tactic.

Guvernul ar putea aproba şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Regiei Autonome ''Monitorul Oficial''.

Pe agenda şedinţei se mai află şi o serie de memorandumuri, printre care cele având ca temă:

* aprobarea negocierii Scrisorii de înţelegere privind avansul dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 2,5 milioane USD, pentru sprijinirea activităţilor preliminare realizării Proiectului de dezvoltare ''Cartierul pentru justiţie'' şi aprobarea semnării Scrisorii de înţelegere şi acordarea împuternicirii de semnare a acesteia ministrului Finanţelor Publice.

* înfiinţarea unui post de ataşat pe probleme de muncă şi sociale în cadrul Ambasadei României din Statul Israel.

Sursa: Agerpres, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO