Scandal în Parlament, după ce Teodorovici l-a atacat pe Cîțu: Sunteți în poziția joker-ului

Ultima actualizare: 29-10-2019 14:07

Atmosferă tensionată, marți, în timpul audierilor ministrului propus pentru Finanțele Publice, Florin Cîțu, în comisiile parlamentare.

 

Cîu, care a prezentat în fața parlamentarilor din comisie viziunea sa de ministru în domeniul Finanțelor Publice, a fost întrerupt aproape tot timpul de cei din PSD.

Discuțiile ar fi trebuit să abordeze subiecte serioase privind banii României în următoarea perioadă, însă acestea au fost purtate mai mult ironic, uneori cu glume deplasate, după ce actualul ministru interimar al Finanțelor a intervenit și a vorbit peste Cîțu.

Unul dintre primele atacuri verbale, în stil ironic, la adresa lui Cîțu a fost după ce acesta a citit obiectivele pe care le are în calitate de ministru propus la Finanțe. Teodorovici a spus râzând că nu este în stare să vorbească liber, fără foaie.

 

Eugen Teodorovici: ”Ești ministru, nu poți 5 minute să vorbești liber, ca ministrul de Finanțe al unei țări. Să nea dea și nouă paginile alea ... nu s-a înțeles ce spune.”

Florin Cîțu: ”Domnule președinte, vă rog să opriți pianul. Cântă pianul iarăși.”

Eugen Teodorovici:Vâlcene, mai ușor! Ia-ți, bă, o ținută de ... Ești ministru?”

Florin Cîțu: ”Poftiți?”

Eugen Teodorovici: ”Ai fost propus ministru?”

Florin Cîțu: ”Eu m-am adresat cu domnule, dumneavoastră ...”

Eugen Teodorovici: ”Lăsați ..hai.”

Președintele de ședință: ”Vă rog frumos, domnule, încetați, să fim civilizați. Haideți să ne înscriem la cuvânt, civilizat, vă rog.

 

Ulterior a intervenit și deputatul PNL Pavel Popescu, arătându-se nemulțumit de faptul că Teodorovici face tot posibilul să transforme audierea ”într-un show”.

Mai mult, Popescu a spus că ministrul interimar Teodorovici este ”în poziția de joker”, dar nu a mai apucat să termine propoziția, pentru că președintele de ședință i-a închis microfonul.

Pavel Popescu: ”Domnule Teodorovici, cu tot respectul, știu că de fiecare dată când ați venit în această comisie ați încercat să o transformați într-un show, pentru că asta este metoda dumneavoastră de a face politică. Faptul că un om citește de pe o foaie de hârtie poate arată pentru prima dată că citește într-adevăr niște cifre ... Deci vă rog din suflet, domnule ministru. Din respect pentru profesioniști, n-am dat cu parul. Vă rog să vă opriți, să nu vă mai întrerupeți colegii, pentru că știu că sunteți în poziția joker-ului, care, din disperare, se ține cu frustrare de această ... (președintele de ședință îi închide microfonul, n.red.).”

De-a lungul timpului, Eugen Teodorovici și Florin Cîțu au avut mai multe dispute verbale în Parlament, cea mai cunoscută fiind când ministrul interimar de finanțe i-a spus lui Cîțu: ”După ce că ești urât, mai ești și prost. Chiparosule!”

Pe de altă parte, ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a primit marţi aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO