Scandal în Parlament cu Bacalbașa. A spus un cuvânt nazist, amintind de Iohannis: ”Rușine!”

Ultima actualizare: 28-08-2019 13:21

Scandal în plenul Camerei Deputaților, din cauza deputatului PSD Nicolae Bacalbașa, cunoscut pentru discursurile sale controversate și uneori chiar provocatoare.

Totul a pornit după ce deputatul PNL Florin Roman le-a cerut colegilor parlamentari, întruniți miercuri în sesiune extraordinară, să ceară ca membrii Comisiei juridice să adopte un raport de respingere pe marginea proiectului de lege privind recursul compensatoriu - raport care a fost deja amânat de PSD.

În discursul său, Roman a spus că este momentul ”să spălăm rușinea Parlamentului abrogând astăzi legea recursului compensatoriu”, fapt care l-a enervat pe deputatul PSD Bacalbașa.

Este momentul ca Parlamentul să ia o decizie. E urgent să ne pronunțăm împotriva acordării, pentru că altfel, stimați colegi, nu cred că am vrea ca unii dintre noi să avem pe conștiință o nouă dramă. Este momentul să spălăm rușinea Parlamentului abrogând astăzi legea recursului compensatoriu.” - a spus liberalul Florin Roman.

Imediat după el, la microfonul plenului a venit deputatul PSD Nicolae Bacalbașa, care a provocat furia deputaților din grupul minorităților, dar și a altor parlamentari - după ce l-a numit pe liberalul Florin Roman ”untermenschen”, precizând că a folosit un cuvânt în germană ”pentru că tot avem un președinte german” - făcând astfel aluzie la etnia președintelui Klaus Iohannis.

Cuvântul ”untermensch” a fost folosit de Germania nazistă pentru a descrie o așa zisa ”rasă inferioară de oameni”.

”Suntem colegi nu pentru că ne-au plăcut unii, ci pntru că ne-a adunat soarta împreună. Totuși, eu nu înțeleg să suport și să admit mârlănia unui individ care, pentru mine, pentru mine personal, este Untermenschen, că tot avem președinte german, și care vorbește - după ce am votat eu și colegii mei - despre decizii rușinoase.

Deciziile Parlamentului nu sunt rușinoase și nerușinoase. Deciziile Parlamentului sunt deciziile Parlamentului. Să facem politică, să ne înfruntăm, dar să ne ferim ca naiba de mârlani care ajung la microfon.” - a spus deputatul PSD Bacalbașa.

Afirmațiile lui Bacalbașa l-au înfuriat pe viceliderul grupului minorităților din Camera Deputaților, Ovidiu Ganț, care a spus că avem de-a face cu ”o nouă ticăloșie a unui reprezentant PSD la adresa președintelui României și a minorității germane”.

Am asistat astăzi din nou la intervenția unui deputat PSD care a folosit terminologia regimului nazist din Germania anilor 30-40, la adresa unui coleg deputat. Indiferent care ar fi acesta, este absolut inacceptabil!

Mai mult, asocierea, ca să citez, că tot avem președinte german, este o mizerie inimaginabilă. O nouă ticăloșie a unui reprezentant PSD la adresa președintelui României și a minorității germane pe care o reprezint în Parlament. Și eu sunt german, domnule deputat, și ce legătură are asta cu regimul nazist din Germania și terminologia acestor criminali? Nu vă este rușine să veniți în fața Parlamentul României și să vă adresați de maniera asta unui coleg?? Nu vă este rușine să faceți acest lucru în raport cu președintele țării?

Mai mult decât atât, aceste mizerii nu sunt singulare, domnule deputat! Sunt parte a unei campanii ticăloase, folosite de reprezentanții partidului dumneavoastră la adresa etniei germane și a președintelui țării.”  - a spus reprezentantul minorităților.

Scandalul nu s-a terminat aici. La microfonul plenului a venit un deputat PSD care, cu voce tare, a anunțat că cere scuze în numele Partidului Social Democrat pentru cuvintele colegului social-democrat.

De asemenea, Bacalbașa a cerut să vorbească din nou la microrofnul plenului și numai după ce l-a asigura pe președintele de ședință că își va cere scuze a primit aprobare să vorbească.

Fără îndoială că utilizarea a fost improprie și fără îndoială că îmi cer scuze. Dar am făcut acest lucru tocmai pentru a pune în discuție termenul de ciuma roșie, termen nazist care mie îmi produce greață și care circulă cu multă multă susținere din partea de opoziție și dacă vreți din partea unor personalități a căror listă o am” - a spus Bacalbașa, care ar fi vrut să mai vorbească, dar .... Marcel Ciolacu i-a tăiat microfonul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO