Primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a fost audiat la DNA. "Pinalti" e urmarit penal si se afla sub control judiciar

28-05-2014 13:41


Celebrul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan zis Pinalti, a fost audiat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie. El este urmarit penal pentru fapte de coruptie si se afla acum sub control judiciar.

DNA precizeaza ca masura poate fi inlocuita cu arestul la domiciliu sau arestarea preventiva, daca edilul incalca obligatiile ce ii revin.

"Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul Gheorghe Stefan trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat; sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; sa nu depaseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent; sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme; sa nu ia legatura cu anumite persoane mentionate in ordonanta de luare a masurii controlului judiciar", mai informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Edilul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, este acuzat ca din 2009, folosindu-se de interpusi, a administrat o firma care a primit contracte finantate din bani publici in comune din Neamt si pentru ca s-a folosit de functia din partid pentru a influenta functionari, potrivit DNA.

Procurorii au facut deja perchezitii la sediul primariei si la clubul de fotbal patronat de politician. Edilul mai este suspectat si ca s-a folosit de functia de conducere din partid pentru a influenta functionari publici din cadrul unor institutii.

 

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO