Premierul Tudose are o noua viziune despre strategia ANAF: "Nu mai vreau sa vad mascati alergand dupa batranele cu patrunjel"


Ultimul update: Vineri 21 Iulie 2017 07:11
Data publicarii: Marti 18 Iulie 2017 22:10
Categorie: Stiri Politice
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat ca fostul sef al Fiscului, Bogdan Stan a fost demis pentru ca nu a facut ceea ce i-a cerut, respectiv nu a luat masuri pentru o ”disciplina financiar-fiscala” si nu a facut ”curatenie pana la capat”.

Seful Executivului a spus despre noua sefa a ANAF ca este foarte respectata, hotarata si ”nu are nicio culoare politica”, precizind ca Mirela Calugareanu ”isi da seama ca joaca cartea vietii profesionale prin aceasta numire”.

”In ultimele doua saptamani am asteptat de la fosta conducere a ANAF niste masuri care sa dea un nou imbold unui anumit tip de disciplina financiar-fiscala pe care eu am cerut-o din prima zi de mandat. Am spus la investitura ca imi doresc sa reprezint un stat puternic, prietenos, cu cetatenii onesti. Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare buna, nu o strategie tip western - sa mai vedem mascati alergand dupa batranele cu patrunjel prin piata - si nici apasand foarte tare cu bocancul tocmai pe cei cinstiti din dorinta de a mai stoarce ceva de la ei, pe buna dreptate sau nu”, a declarat premierul la Realitatea TV.

Tudose a precizat ca si-a dorit ”o strategie coerenta in vama pentru a stopa odata contrabanda cu de toate”.

”Vom incepe sa ne ocupam de marea evaziune fiindca nu se mai poate (...) Am dat doua saptamani actualei conduceri ANAF, nu a fost o conducere rea, dar nu a fost o conducere care sa duca lucrurile pana acolo unde puteau fi duse, adica curatenie pana la capat”, a explicat seful Executivului.

Cat despre Mirela Calugareanu, cea care l-a inlocuit pe Bogdan Stan, Tudose a afirmat ca este ”foarte respectata si foarte hotarata” si ”nu are nicio culoare politica”.

Am primit din partea domnului ministru Ionut Misa mai multe propuneri. Impreuna ne-am consultat. Am vorbit cu fiecare dintre persoanele respective. Da, am ales o doamna despre care am avut aceleasi referinte - foarte respectata si foarte hotarata. O doamna care isi da seama ca joaca cartea vietii profesionale prin aceasta numire, domnia sa neavand gri: ori este eroina, ori ne-am facut de ras amandoi”, a punctat Tudose.

Premierul Mihai Tudose l-a eliberat din functie pe presedintele ANAF, Bogdan Stan, in locul lui fiind numita Mirela Calugareanu. Bogdan Stan a fost numit in functie in 13 ianuarie 2017, cand l-a inlocuit pe Dragos Doros. Mirela Calugareanu este director executiv Colectare la Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO