Victor Ponta i-a facut lui Traian Basescu o propunere de nerefuzat. Cine va fi noul ministru delegat pentru Buget

Ultima actualizare: 22-08-2014 07:09

Noul ministru al bugetului propus de premierul Victor Ponta este senatorul PSD Darius Valcov. Fost primar in Slatina din partea PDL, partid in care a stat 12 ani, Valcov si-a schimbat orientarea politica in urma cu doi ani.

Propunerea de numire a lui Darius Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget, ocupata acum de Liviu Voinea, vine dupa un intreg razboi al declaratiilor intre palate. Traian Basescu a respins varianta trimisa initial de Victor Ponta,  aceea cu Claudiu Manda raspunzator de Bugetul tarii si Rozalia Biro la Cultura.

"Eu le consider nepotrivite. Transmit public rugamintea ca pana marti, miercuri poate se gandeste la alte solutii. Cea mai complexa experienta a domnului Iulian Claudiu Manda este director la Casa Studentilor de la Craiova. Singurul calcul care se face acolo este valoarea biletelor vandute intr-o zi de sambata", spunea pe 1 august presedintele.

Dupa respingerea propunerilor, Victor Ponta a anuntat ca rupe pactul de coabitare semnat cu Traian Basescu in urma cu doi ani. In acelasi timp, a declarat ca noua nominalizare va fi o surpriza pentru seful statului.

Senatorul Darius Valcov s-a inscris in PSD inainte de alegerile parlamentare din 2012. Are 37 de ani si este casatorit, din 2005, cu fosta deputata Lavinia Sandru. Nasul de cununie al celor doi este fostul consilier politic Cozmin Gusa. Primar al Municipiului Slatina timp de 8 ani, Valcov a fost remarcat de Traian Basescu pe vremea cand era in PDL.

Ajuns senator, Valcov a fost numit presedinte al Comisiei Speciale Comune pentru Rosia Montana. Este doctor in economie al Academiei de Studii Economice, licentiat in drept si economie si a lucrat ca director in mai multe firme sau banci. Potrivit declaratiei de avere, Darius Valcov nu are datorii.

Presedintele va fi nevoit, de aceasta data, sa-l accepte pe noul ministru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO