Partida Romilor cere Guvernului sa tina cont si de interesele tiganilor in reorganizarea Romaniei


Ultimul update: Duminica 10 Iunie 2012 00:38
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2011 11:37
Categorie: Stiri Politice
Romi

Partida Romilor "Pro Europa" cere Guvernului sa tina cont in procesul de reorganizare administrativ-teritoriala si de interesele romilor, nu numai ale maghiarilor.

Mai exact, romii cer Executivului sa adopte varianta de impartire in opt regiuni, initiata de PDL, care ar avantaja si aceasta etnie, mai numeroasa decat cea maghiara.

Mai mult decat atat, prim-vicepresedintele Partidei Romilor "Pro Europa" Cluj, Aurel Pascu, este convins ca absorbtia fondurilor europene poate creste la nivel national, in urma unei astfel de reorganizari a tarii.

"Reorganizarea administrativ-teritoriala este un nou episod politic major in care romii sunt uitati si total neglijati si vedem ca discutiile se impart in jurul intereselor si dorintelor minoritatii maghiare din Romania. Aceasta, desi noi, romii, avem o pondere mai mare decat maghiarii, suntem 1,6 milioane, fata de 1,3 milioane cat sunt maghiarii" a declarat Pascu, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste judetele Harghita si Covasna, Partida Romilor "Pro Europa" ar dori ca acestea sa fie incluse impreuna in Regiunea Centru, pentru ca si romii care locuiesc in cadrul acestora sa aiba "o sansa la dezvoltare".

Potrivit unei statistici prezentate de Partida Romilor, cea mai numeroasa populatie roma din Romania, de 6-7% din totalul populatiei judetului se gaseste in Mures - 40.000, urmat de Calarasi, Bihor si Salaj, unde romii sunt in proportie de 5-6% din totalul populatiei.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO