Alesii pregatesc sa schimbe ceva in Parlament: soneria. De acum inainte, din boxe se va auzi numai muzica simfonica

Ultima actualizare: 26-04-2015 07:09

Tiuitul care rasuna pe holuri inainte de inceputul sedintelor ii irita pe unii dintre alesi, care s-au plans ca ajung nervosi in banca din cauza zgomotului.

Asa ca pentru nervii lor, de acum inainte din boxe se va auzi muzica simfonica.

"Poate ar fi trebuit sa punem rock sau manele, ca sa nu gaseasca motive noi de a chiuli", spune Madalin Voicu, initiatorul demersului.

Ciudat este ca niciunul dintre ei nu si-a pus problema daca nu cumva sunetul soneriei ii irita pe sutele de mii de copiii care merg la scoala, nu doar pe parlamentari.

Tiuitul enervant care rasuna minute in sir pe holul din fata salii de plen a deputatilor ar fi trebuit sa ii stranga pe alesi de la bufet, din birouri si de la taclale. Si, in general, sa le aduca aminte ceea ce se presupune ca stiu. Adica, sa se prezinte la serviciu.

"Aveai o stare de disconfort. Era extrem de iritant", a spus Remus Cernea, deputat independent.

"Eu vin incarcat cu atat de multa energie pozitiva incat nu ma poate afecta", a spus si Mihai Tararache, deputat PNL.

Insa, cel mai tare l-a enervat pe Madalin Voicu. Deputatul PSD a adus un CD cu muzica simfonica in interpretarea sa si a tatalui sau, Ion Voicu, si a insistat pe langa conducerea Camerei pana a obtinut ce a dorit. De acum inainte deputatii vor pasi pe acorduri de Enescu, Bach sau Beethoven.

"Unii vor intra mult mai repede in sala, ca nu o sa le placa muzica asta. Oricum nu m-am gandit la manele sau la alte genuri de muzica extravagante", a spus Madalin Voicu, deputat PSD.

Indiferent de genul muzical ales, parlamentarii primesc si prin SMS programul de lucru, cu alte cuvinte stiu foarte bine intre ce ore au de lucru.

"Nu am nevoie de o sonerie speciala, chiar daca tiuie sau canta", a spus Cristina Pocora, deputat PNL.

"Ciripit de pasarele e in capul altora, la mine nu", a spus si Mihai Tararache, deputat PNL.

Cu ciripit sau fara, cei mai multi uita sa treaca pe la Parlament. Potrivit celui mai recent studiu al ''Institutului de Politici Publice'', marii absenti la voturile din Parlament sunt chiar liderii partidelor: precum Vasile Blaga, Calin Popescu Tariceanu, Gheorghe Flutur sau Marko Bela.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO