Parlamentarii care au fost alesi pe 10 iunie si-au dat demisiile din Senat si Camera Deputatilor

26-06-2012 07:36

Parlament

Plenul Camerei a luat act, luni, de demisia a 11 deputati care au fost alesi in functii pentru care au candidat la scrutinul din 10 iunie.

Presedintele Camerei Deputatilor, Robeta Anastase, a anuntat demisia deputatului PDL Viorel Arion, ales la alegerile locale ca primar de Hunedoara.

De asemenea, viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a precizat ca in urma alegerilor locale au mai fost inregistrate demisiile deputatilor liberali Cristian Adomnitei, Ciprian Dobre, Cornel Pieptea si Horea Uioreanu.

La randul sau, viceliderul grupului PSD Marian Neacsu a precizat ca au fost inregistrate demisiile mai multor deputati PSD alesi in diferite functii cu ocazia alegerilor locale, fiind vorba de Ioan Cindrea, Robert Negoita, Horia Teodorescu, Gheorghe Coroama, Radu Moldovan si Catalin Nechifor.

Senat: Opt locuri de senator au fost vacantate, cvorumul scade la 65

Senatul a decis, luni, prin vot, vacantarea unui numar de opt posturi de senator, cvorumul de lucru al acestei Camere scazand astfel la 65 de senatori.

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunțat ca mai multi senatori si-au depus demisiile din Parlament, acestia fiind Nicolae Robu, Cristinel Bagiu,Vasile Mustatea, Cornel Popa, Emilian Francu (PNL) si Adrian tutuianu (PSD).

De asemenea, in cadrul sedintei de luni si-au anuntat demisia senatorii Dan Voiculescu (PC) si Iulian Badescu (PSD).

Dupa aceste anunturi, Vasile Blaga a mentionat ca in Senat au mai ramas 129 parlamentari. Potrivit precizarilor facute de presedintele Senatului, pentru aprobarea legilor organice va fi nevoie de cel putin 65 de voturi, iar pentru cele ordinare de 33 de voturi.

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a demisionat din Senat

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a anuntat, luni, demisia din Legislativ, incepand cu data de 29 iunie, a social-democratei Olguta Vasilescu. Senatorul PSD a castigat fotoliul de primar al municipiului Craiova, la alegerile din 10 iunie.

Plenul Senatului a votat cu 80 de voturi favorabile si o abtinere vacantarului postului de senator detinut de Olguta Vasilescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO