Dan Voiculescu si-a dat demisia din Senat. Care ar putea fi efectele acestei decizii
Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, si-a anuntat, luni, demisia din Senat, sustinand ca face acest lucru din cauza respingerii unui proiect privind dublarea sanctiunilor pentru evaziune fiscala.
"Intr-un Parlament in care comisia de buget, cea care vegheaza la bugetul Romaniei, da un aviz negativ unui astfel de proiect de lege, este pentru mine un lucru de neinteles. Imi pare rau, si pentru acest motiv imi dau demisia. Va doresc succes in continuare", a spus Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu si senatorii Ioan Ghise (PNL), Vasile Nistor (PC), Serban Radulescu (PC) au initiat un proiect de modificare a Legii pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, care marea pedepsele pentru anumite infractiuni.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Proiectul a fost respins de comisiile Senatului si se afla pe ordinea de zi a acestui for legislativ, care este prima camera sesizata.
Mediafax: Care ar putea fi efectele acestei demisii
Demisia senatorului conservator Dan Voiculescu va determina Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sa-si decline competenta de judecare a procesului acestuia catre Tribunalul Bucuresti, care va relua procedurile, astfel ca pana la solutionare faptele imputate de DNA se vor prescrie.Dan Voiculescu este judecat, in prezent, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru "folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".
Potrivit Mediafax, retragerea sa din Senat, implicit renuntarea la functia de demnitate publica, atrage judecarea sa de catre Tribunalul Bucuresti, ICCJ trasferandu-si competenta potrivit legii.
La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.
Dan Voiculescu este acuzat de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".
Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.