Ori la circ, ori in Parlament. Deputatul PDL Brandusa Novac, pusa sa aleaga

24-02-2011 11:12

Agentia Nationala de Integritate a anuntat astazi ca deputatul PDL Brandusa Novac este intr-o stare de incompatibilitate pentru ca este atat parlamentar cat si director/manager al Circului Globus de la Bucuresti.

In comunicatul transmis de ANI se arata ca, din februarie 2008 si pana in prezent, Brandusa Novac detine functia de director/manager al “Circ & Variete Globus” Bucuresti, institutie publica aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Aceasta functie publica de conducere este remunerata de catre autoritate, in baza unui contract de management incheiat pe durata determinata - explica inspectorii ANI.

Pe de alta partea, Brandusa Novac exercita in prezent si un mandat de deputat in Parlamentul Romaniei, din decembrie 2008.

De asemenea, detine si functia de Secretar al Comisiei pentru Cultura, Arte si Mijloace de Informare in Masa a Camerei Deputatilor.

"In urma evaluarii declaratiilor de avere si de interese depuse de persoana evaluata, precum si a altor date si informatii, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor" - se arata in comunicatul ANI.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al incompatibilitatilor constituie temei pentru eliberarea din functie, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

Luna trecuta, Agentia Nationala de Integritate a mai stabilit ca alti doi parlamentari sunt in aceeasi situatie: senatorul Mircea Diaconu, care ocupa functia de director al Teatrului Nottara, si senatorul Mircea Cinteza care a fost in conducerea Spitalului Universitar Bucuresti. Toti trebuie sa renunte la una din functii in 30 de zile.

Mircea Diaconu si Mircea Cinteza, incompatibili cu functiile de senatori


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Stirile PRO TV
Știrile PRO TV # 19.00 – 18 Ianuarie 2021

43:16
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26