Mircea Diaconu si Mircea Cinteza, incompatibili cu functiile de senatori
Agentia Nationala de Integritate a anuntat astazi rezultatele unor cercetari declansate in urma unor autosesizari, in privinta senatorilor PNL, Mircea Diaconu si Mircea Cinteza. ANI sustine ca cei doi sunt incompatibili cu functiile de parlamentari.
Conform Agentiei Nationale de Integritate, senatorul PNL Mircea Diaconu incalca legislatia privind "regimul juridic al incompatibilitatilor".
"In urma evaluarii declaratiilor de interese, precum si a altor date si informatii, au fost identificate elemente in sensul existentei starii de incompatibilitate, deoarece, incepand cu data de 19.12.2008 si pana in prezent, domnul Mircea Diaconu s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat simultan demnitatea publica de Senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului “C.I. Nottara” (functie de conducere specifica unei institutii publice locale)", se afirma in comunicatul ANI.
In aceeasi situatie de incompatibilitate se afla un alt parlamentar, tot senator PNL, Mircea Cinteza, deoarece detine functii de conducere in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.
"In urma evaluarii declaratiilor de interese, precum si a altor date si informatii, au fost identificate elemente in sensul existentei starii de incompatibilitate, deoarece, in perioada 17.12.2004 - 01.04.2005, respectiv, incepand cu data de 01.09.2005 si pana in prezent, domnul Cinteza Mircea s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat simultan demnitatea publica de Senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functiile de conducere de sef al Sectiei Clinice Medicina Interna III, sef al Sectiei Clinice Medicina Interna V, respectiv, sef al Sectiei Clinice de Cardiologie I in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti", se arata in evaluarea Agentiei Nationale de Integritate.
Conform legii, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective.
Pe de alta parte, persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.
In replica, vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat ca, din moment ce mandatul de senator al lui Mircea Diaconu a fost validat de catre Comisia juridica la inceputul sesiunii legislative, nu se poate pune problema unei eventuale incompatibilitati, invocate de ANI.
Voicu a mai spus, citat de Mediafax, ca la inceputul fiecarei sesiuni legislative, respectiv la inceputul mandatului, Comisia juridica a Senatului, respectiv a Camerei Deputatilor, ia in discutie si exprima un punct de vedere asupra situatiilor de eventuala incompatibilitate a noilor parlamentari.
Sursa: Pro TV
Etichete: PNL, ani, agentia naționala de integritate, mircea diaconu,
Dată publicare:
27-01-2011 10:44