Noii parlamentari si-au ridicat legitimatiile si marti vor depune juramantul. Tanara fara facultate care a ajuns deputat

19-12-2016 19:35

Noii alesi, dar si parlamentari care au deja experienta, si-au ridicat luni legitimatiile de deputati si senatori, obtinute in urma votului din 11 decembrie.

Unii dintre cei care n-au mai fost in Palatul Parlamentului s-au ratacit pe holurile imense si au ramas sa-i admire frumusetile. Altii au preferat sa plece cat mai repede, ca sa evite intrebarile presei.

Cel mai tanar parlamentar al PSD, Alexandra Corina Bogaciu, are 27 de ani si a atras deja atentia cu fotografiile senzuale postate pe Facebook, sterse insa dupa alegeri. Nepoata primarului din Voluntari, Florentin Pandele, absolventa de Colegiu Tehnic si fara studii superioare, a intrat in noul Legislativ dupa ce a candidat la Ilfov pe lista PSD pentru Camera Deputatilor. Imbracata in haine mulate, a facut furori printre noii colegi si functionarii de la Parlament. A trecut repede pe holuri si a evitat sa vorbeasca presei.

A venit sa-si ridice legitimatia de deputat si liderul PSD Liviu Dragnea. Sustine ca nu are nicio emotie pentru validarea mandatului in conditiile in care PNL il ameninta ca va cere ca Dragnea sa fie lasat in afara Parlamentului. Liberalii sustin ca legea ii interzice sa fie parlamentar cate vreme are o condamnare definitiva pentru frauda electorala la doi ani de inchisoare cu suspendare. Cel vizat isi ironizeaza adversarii politici.

Reporter: Aveti emotii pentru validarea mandatului de deputat?
Dragnea: Nu. Mi se pare o abordare ridicola pentru ca comisia de validare a acestui Parlament nu poate analiza decat daca au fost indeplinite conditiile de eligibilitate pentru a participa la aceste alegeri si daca acest mandat a fost obtinut prin frauda la aceste alegeri.

Presedintele USR, Nicusor Dan a venit si el sa-si ridice legitimatia de deputat si cartela cu care promite sa voteze impotriva abuzurilor in urmatorii 4 ani. A fost tot numai un zambet.

Si colegii sai din USR, care nu au mai fost parlamentari vreodata, au avut emotii la primul contact cu noul loc de munca. Fostul ministru al Fondurile Europene Cristian Ghinea se pregateste pentru functia de chestor al Camerei Deputatilor din partea USR.

Un tablou inedit la Camera Deputatilor au oferit doi alesi, tata si fiu, care si-au predat stafeta. Gheorghe Firczak si-a incheiat astazi mandatul de parlamentar in timp ce fiul sau, Marian, si-a luat astazi pentru prima data legitimatia de deputat.

La Senat, unde de regula ii regasim pe politicienii cu state vechi si-a facut aparitia fostul presedinte Traian Basescu, proaspat ales senator PMP. El si-a amintit si de perioada de dinainte de anul 2000, cand a avut doua mandate de deputat in Parlament.

Traian Basescu, senator PMP: "N-as putea spune ca viata parlamentara era la fel de monotona ca acum. Mi-aduc aminte in cele doua legislaturi in Camera Deputatilor se dezbateau legile pe articole in plen si erau dispute pe fiecare articol, acum inteleg ca e o zi in care nici nu stiu ce voteaza dar voteaza."

Maine alesii vor depune juramantul dupa care isi vor alege sefii celor doua camere. Nu vor avea sarbatori prea linistite pentru ca vor fi chemati la munca sa voteze noul guvern si programul de guvernare, dupa desemnarea unui prim-ministru de catre Klaus Iohannis.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO