Năstase şi Mitrea au scăpat de dosarele de corupţie în care sunt implicaţi

13-08-2008 01:00

Mitrea si Nastase

Aşa au decis deputaţii, care au spus nu cererii DNA, cu majoritate de voturi. Şi asta, în ciuda solicitării preşedintelui Traian Băsescu şi a recomandărilor Comisiei Europene.

Ancheta în cazul celor doi este blocată definitiv acum, spun procurorii. După luni de zile de amânări şi tergiversări, astăzi, verdictele au fost clare. Era nevoie ca două treimi dintre deputaţi să voteze pentru începerea urmăririi penale. Dar nu s-a întâmplat asta. Pentru Adrian Năstase a votat o treime, iar pentru Miron Mitrea, jumătate dintre colegi. Insuficient. Şi este clar că nu doar social-democraţii şi conservatorii i-au susţinut.

La sfârşitul lunii, deputaţii jurişti vor discuta alte două dosare de corupţie în care este implicat fostul premier şi pentru care Parlamentul va trebui să se pronunţe în favoarea sau împotriva începerii urmăririi penale.

În schimb, Miron Mitrea l-a anunţat, prin telefon, pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, că în toamnă, îşi va da demisia din Parlament, pentru a merge în faţa instanţei.

Tot astăzi, senatorii din Comisia Juridică au dat aviz începerii urmăririi penale în cazul ministrului muncii, Paul Păcuraru, şi a fostului ministru al economiei, Codruţ Şereş. Raportul, care are valoare consultativă, urmează să fie discutat în plenul Senatului.

Sursa: Pro Tv


VIDEO PROTVPLUS.RO