Ministrul Titus Corlatean va merge in vizita oficiala la Moscova in perioada 8-10 iulie

Ultima actualizare: 07-07-2013 07:02
Titus Corlatean

Vizita oficiala la Moscova a ministrului roman de Externe, Titus Corlatean, va avea loc in perioada 8-10 iulie, deplasarea fiind efectuata la invitatia omologului sau rus, Serghei Lavrov, a anuntat MAE.

"Aceasta reprezinta prima vizita bilaterala la nivel de ministri de externe din februarie 2009", a afirmat, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al MAE, Brandusa Predescu.

In afara convorbirilor oficiale cu Lavrov, Corlatean va mai avea intrevederi cu presedintii comitetelor pentru afaceri de externe din Duma de Stat si Consiliul Federatiei, precum si cu copresedintele din partea rusa a Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare economica si tehnico-stiintifica.

De asemenea, oficialul roman va sustine o prelegere la Academia Diplomatica a MAE rus.

Corlatean si Lavrov au facut joi un schimb de scrisori cu ocazia aniversarii a 10 ani de la semnarea pe 4 iulie 2003 a Tratatului politic de baza intre Romania si Federatia Rusa.

Schimbul de scrisori a fost facut prin intermediul ambasadorului rus la Bucuresti, Oleg Malghinov, si secretarului de stat in MAE Bogdan Aurescu, care au participat joi la o conferinta la sediul Ministerului de Externe dedicata celei de a 80-a aniversari de la semnarea pe 3 si 4 iulie 1933 a Conventiilor Titulescu-Litvinov privind Definitia Agresiunii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO