Ministrul Sportului: România poate învăța multe de la Ungaria, politicienii români să fie bucuroși că investește în Ardeal

Ultima actualizare: 10-01-2022 21:36
Novak vrea să vadă dacă jucătoarele de tenis care au refuzat să reprezinte România la Jocurile Olimpice ”sunt datoare sau nu”
Agerpres

România poate învăța multe de la Ungaria, iar politicienii români ar trebui să fie bucuroși că Budapesta investește în sportul din Transilvania, a declarat ministrul român al Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

A considerat Ungaria întotdeauna ca un partener şi în opinia sa putem învăţa multe de la această ţară - a spus, printre altele, Károly Eduárd Novák, ministrul Tineretului şi Sportului din România, după vizita efectuată la Budapesta, potrivit agenției maghiare de presă Hirado.

Într-un interviu acordat postului de televiziune de actualităţi M1, campionul paralimpic în ciclism, retras din activitate după Jocurile Paralimpice de la Tokyo, a evidenţiat: politicienii români ar trebui să fie bucuroşi pentru că Ungaria susţine semnificativ sportul în Transilvania.

“Voi susţine întotdeauna acest tip de investiţii, pentru că sunt benefice, sunt în folosul oamenilor care locuiesc acolo”, a spus Károly Eduárd Novák, în opinia căruia românii nu sunt îngrijoraţi de faptul că unii sportivi concurează în culorile ungare. El a reamintit că există libera concurenţă, talentul face diferenţa pentru toată lumea.

Ministerul vrea ca Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc să pornească de la Budapesta

Károly Eduárd Novák a declarat că în perioada de un an, de când a preluat funcţia de ministru, a reuşit să obţină rezultate, să ridice sportul la un nivel a cărui importanţă a fost remarcată şi de guvernul României.

El a adăugat că anul acesta va fi unul extrem de important, vor trebui realizate deja câteva strategii, va fi elaborată noua lege a sportului şi se doreşte reformarea pregătirii antrenorilor.

Managerul sportiv originar din Miercurea Ciuc a specificat şi un eveniment concret legat de proiectele acestui an, spunând că dorinţa ministerului este ca Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc să pornească anul acesta de la Budapesta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO