Ministrul propus pentru Munca, in fata comisiei: "Vibrez la sensibilitatile mamelor, copiilor, celor care se afla in nevoie"

16-11-2015 18:48

Toti cei care s-au prezentat la audieri au fost avizati de comisii, chiar daca pe alocuri deputatii au fost nemultumiti, de pilda, ca li s-a vorbit ca unor studenti.

In timpul dezbaterilor, ministrul propus pentru Economie a recunoscut ca nominalizarea l-a prins intr-o fabrica din Medgidia si ca este in perioada de cunoastere. In schimb, ministrul propus pentru Munca a declarat ca vibratia pe care o simte, pentru sensibilitatile mamelor si copiilor, o va ajuta in activitate.

Costin Grigore Borc, candidat la portofoliul Economiei si la functia de vicepremier, le-a cerut deputatilor sa-l inteleaga daca nu va putea raspunde punctual la unele intrebari. Este directorului unei companii mari din industria cimentului si nu a avut timp sa se documenteze amanuntit.

Costin Grigore Borc, ministrul propus la Economie: "Este o mare rugaminte, sa stiti ca eu vineri dupa masa, eram intr-o uzina in Medgidia, verificand un proiect care se va termina la 20 decembrie. Am incercat sa ma pun la curent cu dosarele, dar este inca o cunoastere."

Claudia Ana Costea, propusa la Munca, crede ca premierul a ales-o pentru o femeie este mai potrivita la acest minister.

Claudia Ana Costea, ministrul propus al Muncii: "A avut in vedere si faptul ca sunt femeie. Vibrez daca vreti la sensibilitatile mamelor, copiilor, persoanelor varstnice, a celor care se afla in nevoie."

Claudia Ana Costea a anuntat ca va incerca sa aplice majorarea salariilor propusa de guvernul Ponta, in masura in care exista disponibilitati financiare. Discursul i-a fost intrerupt de deputatul PNL Mircea Bolha.

Mircea Bolha: "Aici suntem la comisie parlamentara, nu suntem studenti si dumneavoastra profesor universitar, stim foarte bine mecanismele."

Chiar si asa, a fost votata in unanimitate de membrii comisiei. La Agricultura, ministrul propus Achim Irimescu a promis sa simplifice birocratia de care se lovesc fermierii care vor sa participe la programe de dezvoltare rurala.

Achim Irimescu - ministrul Agriculturii: "Noi, romanii, am creat munti de hartie, cate trei formulare, cu stampile pe sute de pagini si oameni care trebuie sa ia un salariu ca sa stampileze pagini."

Fostul director al CFR SA, care a fost propus pentru fotoliul de la Transporturi, a fost intrebat de deputatii din comisie de principalele autostrazi amintite si in Masterplan.

Dan Marian Costescu, ministrul propus la Transporturi: "Despre autostrazile Comarnic - Brasov si Sibiu - Pitesti, sunt in orizontul 2014 - 2020."

Ministrul propus al Energiei a anuntat ca una dintre prioritatile sale este sa asigure gaze pentru populatie in aceasta iarna.

Victor Grigorescu, ministrul propus la Energie: "Intentionez sa convoc comandamentul de iarna pentru a face o evaluare asa cum se face in mod firesc a stocurilor obligatorii la gaz natural."


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26