Mihai Tudose, propunerea de premier cu care PSD merge la Cotroceni. A fost acuzat de plagiat si i s-a retras titlul de doctor

Mihai Tudose, Inquam
Inquam

Mihai Tudose, in varsta de 50 de ani, propunerea pentru functia de premier cu care PSD merge la Cotroceni, a fost ministru al Economiei in Guvernul Grindeanu, functie detinuta si in perioada guvernarii Ponta.

Este deputat aflat la al cincilea mandat si vicepresedinte PSD.

A intrat in atentia presei in 2015, cand a fost acuzat de plagiat a lucrarii de tezei de doctorat, obtinuta la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul", sub indrumarea lui Gabriel Oprea, acuzat, la randul sau, de plagiat, fiindu-i retras titlul de doctor.

In martie 2016, Tudose a cerut renuntarea la doctorat.

Deputatul PSD Mihai Tudose s-a nascut in 6 martie 1967, la Braila.

Citește și
Mihai Tudose
Mihai Tudose, propus de PSD-ALDE premier dupa ce Valcov l-a desfiintat in raport. Are ZERO realizari in Guvernul Grindeanu

In perioada 1991-1994, Mihai Tudose a urmat cursurile Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative, dupa care, in 2001, a absolvit un curs postuniversitar de management si gestiune a afacerilor. In anul 2002, social-democratul a urmat un curs de specializare la Bruxelles privind controlul parlamentar al fortelor armate NATO.

Incepand cu 2006, Mihai Tudose a absolvit mai multe cursuri in cadrul Colegiului Superior de Securitate Nationala, Serviciului Roman de Informatii si Colegiului National de Aparare si al Centrului European Marshall pentru studii de Securitate –Garmisch, Germania. In intervalul 2006-2007, Tudose a facut un master in politici economice europene la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, iar in 2007 a urmat un curs privind analiza si rezolvarea conflictelor armate la Georgetown University, Statele Unite ale Americii, in colaborare cu Colegiul National de Aparare.

In aceeasi perioada, Mihai Tudose a absolvit un curs postuniversitar de un an la Universitatea Dunarea de Jos, Galati, Facultatea de Stiinte Economice, specializarea "Managementul comunicarii si relatii publice".

Incepand cu anul 2007, acesta a urmat mai multe cursuri de formare profesionala postuniversitara la Institutul Diplomatic Roman, sub egida Ministerului Afacerilor Externe, in anul 2010 devenind doctor in domeniul Stiintelor Militare si Informatii la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”.

Mihai Tudose a detinut, in perioada 1992-1999, functia de sef birou senatorial, a fost jurist la SC Farex SA Braila, iar timp de un an, intre 1999 si 2000, a fost consilier judetean la Braila.

In anul 2000, Mihai Tudose a obtinut primul mandat de deputat de Braila, acum aflandu-se la cel de al cincilea mandat in Parlament si fiind presedinte al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor. De altfel, el a fost presedinte al acestei comisii si in perioada 2004-2014.

Mihai Tudose este membru al FDSN din 1992, dupa care a fost secretar organizatoric, vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Braila, vicepresedinte OT PDSR Central si presedinte OT PDSR Braila. De asemenea, din 1994 este membru al Consiliului National PSD. In intervalul 2004 – 2008 a fost presedintele organizatiei PSD, municipiul Braila, dupa care a fost seful organizatiei judetene PSD Braila.

Din 2015 este si vicepresedinte PSD. El a fost ministru al Economiei, Comertului si Turismului si intre decembrie 2014-noiembrie 2015.

In perioada in care era ministru al Economiei, Mihai Tudose a fost acuzat de plagiat in teza sa de doctorat, Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI) sustinand ca lucrarea de doctorat, pe baza caruia a devenit cadru didactic la Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul” a SRI, nu este originala.

Teza a fost sustinuta in 2010, cu titlul "Infrastructura critica - model si strategie manageriala”, iar coordonatorul lucrarii sale a fost fostul ministru Gabriel Oprea.

Potrivit celor de la CRJI, aproximativ 50 de pagini din lucrare ar fi fost plagiate dintr-o alta lucrare de doctorat sustinuta in 2009 de comisarul-sef Radu Andriciuc, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. In urma acestui scandal, in martie 2016 social-democratul a facut o cerere de renuntare benevola la titlul de doctor. El a ramas insa cu acest titlu, in conditiile in care nu exista o procedura pentru o astfel de situatie, singura institutie care putea retrage titlul de doctor fiind Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

Conform celei mai recente declaratii de avere, Mihai Tudose detine impreuna cu sotia sa un apartament de 97 de metri patrati in Braila, cumparat in 1996.

Deputatul are si doua autoturisme Mercedes, din 2011, respectiv 2015. El are o colectie filatelica pe care a dobandit-o in perioada 1980-1987, cu o valoare estimata la 30.000 euro. In luna septembrie 2016, Mihai Tudose a vandut un autoturism cu 90.000 lei.

La capitolul venituri, vicepresedintele PSD a trecut indemnizatia de 8.015 lei de la Parlamentul Romaniei, 86.822 salariul ca ministru al Economiei, in timp ce sotia sa a declarat 60.000 lei pentru functia de asistent manager la EN Electric Proiect Office SRL Bucuresti. In declaratia sa de avere, Tudose mentioneaza si contributia sa de 20.000 de lei la PSD, pentru campania electorala.

Citește și...
Presedintele l-a desemnat pe Mihai Tudose ca premier, dupa consultarile cu partidele.
Presedintele l-a desemnat pe Mihai Tudose ca premier, dupa consultarile cu partidele. "Aceasta criza dauneaza grav Romaniei"

Mihai Tudose a fost desemnat premier de presedintele Iohannis, singura propunere a Opozitiei fiind Siegfried Muresan, nume avansat de PMP.

Mihai Tudose, propus de PSD-ALDE premier dupa ce Valcov l-a desfiintat in raport. Are ZERO realizari in Guvernul Grindeanu
Mihai Tudose, propus de PSD-ALDE premier dupa ce Valcov l-a desfiintat in raport. Are ZERO realizari in Guvernul Grindeanu

Mihai Tudose, fost ministru al Economiei in Guvernele Grindeanu si Ponta, este propus de PSD-ALDE pentru functia de prim-ministru.

Codrin Stefanescu: Lista PSD de premieri are opt nume, printre care Mihai Tudose, Olguta Vasilescu, Adrian Tutuianu
Codrin Stefanescu: Lista PSD de premieri are opt nume, printre care Mihai Tudose, Olguta Vasilescu, Adrian Tutuianu

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, duminica, ca social-democratii au o lista de opt nume de potentiali premieri, printre care Mihai Tudose, Lia Olguta Vasilescu si Adrian Tutuianu.

Recomandări
Ambasadoarea Austriei, convocată de Aurescu. „I s-a transmis protestul ferm față de acuzațiile exprimate de austrieci”
Ambasadoarea Austriei, convocată de Aurescu. „I s-a transmis protestul ferm față de acuzațiile exprimate de austrieci”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că respinge ferm, ca total inadmisibilă, poziţia Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la Spaţiul Schengen, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

Ce plănuiesc politicienii români după refuzul Austriei de aderare a României la Schengen
Ce plănuiesc politicienii români după refuzul Austriei de aderare a României la Schengen

Printr-o decizie contestată de toată Europa, România NU a fost acceptată în spaţiul Schengen, după ce s-a opus Austria.

Celine Dion, diagnosticată cu o boală incurabilă rară: „E dureros că trebuie să vă spun”
Celine Dion, diagnosticată cu o boală incurabilă rară: „E dureros că trebuie să vă spun”

Celine Dion, diagnosticată cu o boală incurabilă rară: „E dureros că trebuie să vă spun”