Mesajul romanilor din Berlin pentru Iohannis: "Faceti curatenie in politica de la Bucuresti". Ce le-a promis presedintele

Ultima actualizare: 02-03-2015 07:09

"Faceti curatenie in politica de la Bucuresti!". Acesta este mesajul sutelor de romani stabiliti in Germania care l-au asteptat pe presedintele Klaus Iohannis, la Berlin.

Alaturi de prima doamna, seful statului le-a promis oamenilor ca nimeni nu va mai trebui sa stea la coada ore intregi pentru a vota, indiferent unde s-ar afla pe glob, asa cum s-a intamplat, din pacate, pe 2 si 16 noiembrie, la alegerile prezidentiale.

Aproximativ 300 de romani stabiliti in Germania i-au spus "Bun venit la Berlin!" lui Klaus Iohannis. Iar presedintele le-a marturisit ca asteapta aceasta vizita din prima zi in care a ajuns la Palatul Cotroceni.

Cozile cu romani de la sectiile de votare din strainatate vor fi istorie, le-a transmis apoi seful statului. Si asta dupa ce isi va impune la Bucuresti stilul de a face politica, a adaugat Iohannis.

"In tara, am spus ca vreau sa schimbam modul in care se face politica. Sa inlocuim scandalul cu dialogul, sa depasim regula permanentului conflict. Doar asa i-am putea face si pe romanii plecati sa se intoarca acasa", a spus Klaus Iohannis.

Desi iubeste si chiar practica tenisul, presedintele a primit cu bucurie tricoul celor de la Bayern Munchen, cel mai mare club din Germania si unul dintre cele mai importante din lume.

Prezenta primei doamne la bratul presedintelui nu avea cum sa treaca neobservata. Carmen Iohannis pare ca s-a obisnuit cu noul sau statut.

Prima doamna a vorbit si despre planurile de viitor: "Mi-ar placea sa ma implic in educatie si sustinerea tinerelor talente, de ce nu?".

Deocamdata, Carmen Iohannis va ramane la Sibiu, pana cand fostul presedinte se va muta din vila prezidentiala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO