Liviu Dragnea s-a înfuriat pe preşedintele Iohannis. "E o bătaie de joc"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 25 Iunie 2018 18:33
Categorie: Stiri Politice

Liderul PSD a vorbit luni pentru prima dată deschis, despre posibila suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea vorbeşte pentru prima dată despre scenariul suspendării lui Klaus Iohannis din funcţie. Faptul că preşedintele României nu a luat încă o decizie în ceea ce o priveşte pe Laura Codruta Kovesi l-a înfuriat. Suspendarea, spune Dragnea, „nu e exclusă, pentru că deja a stat neconstituţional de mult şi nepermis de mult. Jocul că stai, că nu am citit, e o bătaie de joc. Nu-i dau eu răgaz dar a stat prea mult"

Dragnea a afirmat însă că social-democraţii nu vor modifica legile penale prin ordonanţa de urgenţă şi au venit cu altă soluţie. De altfel, demersul nici nu ar avea susţinerea necesară. Calin Popescu Tariceanu a anunţat fără echivoc că ALDE nu susţine adoptarea prin ordonanţa de urgenţă a modificărilor aduse codurilor penale. O poziţie similară au şi cei de la UDMR.

Soluţia ordonanţei de urgenţă pentru adoptarea neîntârziată a codurilor penale a fost propusă de unii dintre liderii PSD. După întâlnirea de urgenţă prilejuită de condamnarea sa la închisoare cu executare, Dragnea a criticat ritmul lent în care Parlamentul dezbate şi adoptă legi. S-a arătat deranjat şi de faptul că acestea sunt contestate de preşedintele ţării.

Doar codul penal mai este în dezbatere la Comisia Iordache dar nu ştie deocamdată cum a fost modificat articolul legat de abuzul în serviciu, pe baza căruia a fost condamnat şeful PSD.

Codul de procedura penală a fost adoptat săptămâna trecută de Parlament, iar procurorii parchetului general au analizat deja documentul şi au ajuns la concluzia că foarte multe texte sunt neconstituţionale.

Dragnea, despre propunerea Vlase la SIE: ”Sper să treacă de Comisie”
Parlamentarii PSD - ALDE vor asigura cvorumul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota
Dragnea spune că este exclusă adoptarea unei OUG privind Codurile penale. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO