Robert Negoita, ironizat de colegii de partid. "Arat eu a om care sa cedeze la presiuni? Niciodata!""

Ultima actualizare: 27-09-2015 07:29

Robert Negoita s-a razgandit, nu mai candideaza la sefia PSD.
Primarul sectorului 3 a facut anuntul prin intermediul unui film postat pe facebook, la 24 de ore dupa ce i-a criticat pe Liviu Dragnea si pe Victor Ponta pentru problemele lor penale.

"Cine va promova intriga in PSD va fi exclus", a amenintat liderul interimar al partidului, in timp ce presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a remarcat amuzat ca "pana si vremea se mai schimba."

Robert Negoita, presedintele PSD Bucuresti: "Imi retrag intentia de a candida pentru aceasta functie, fac parte din echipa Liviu Dragnea si il sustin pe acesta".

Cu 24 de ore inainte, acelasi Neguita avea o cu totul alta parere.

Robert Negoita, presedintele PSD Bucuresti: "Premierul a avuit prima infatisare, ieri, intr-un dosar penal, presedintele interimar PSD este condamnat in prima instanta. Sunt decis sa candidez pentru functia de pres PSD".

Astazi, liderii PSD l-au ironizat pe colegul lor despre care au afirmat ca s-a filmat singur, la perdeluta.

Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD: "Nu tre' sa-l omoram pe Robert Negoita. A avut niste resorturi care l-au impins sa candideze, a avut alte resorturi care l-au dezimpins sa mai candideze. Cei care vor promova un stil netransparent si intriga in partid vor fi exclusi in mod automat."

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor: "Ieri, la Parlament, erau 30 de grade. Ieri seara a venit ploaia. Azi e un pic cam frig. Pana si vremea se schimba, asa ca..."

Iar Victor Ponta l-a avertizat public, inca de ieri, pe Robert Negoita ca a gresit atacandu-si colegii.

Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei: "E riscant sa zica de Liviu, de mine. Daca maine e el, ce facem? Eu, in locul lui, n-as fi zis..."

Adevaratul motiv al retragerii nu a fost explicat de Robert Negoita. Aflat joi la Parlament, a incercat prin orice mijloace sa-i evite pe jurnalisti.

Robert Negoita, presedintele PSD Bucuresti: " Cand am chestiuni de spus, va spun...
Reporteri: “Spuneti-ne acum, de ce ati renuntat la candidatura? Au fost presiuni?
Robert Negoita: Arat eu a om care sa cedeze la presiuni? Niciodata! Niciodata!"

Candidatura de-o noapte a lui Negoita la sefia PSD a atras furia mai multora, sustin surse din partid. Dupa acest episod, risca sa piarda un loc in conducerea centrala, dar si sefia organizatiei de Bucuresti. In plus, o candidatura a sa la alegerile de anul viitor pentru primaria generala este putin probabila.

Liderul interimar al PSD a comentat joi decizia lui Robert Negoita de a nu mai candida la sefia partidului

Cele mai importante declaratii ale lui Liviu Dragnea:

- Mai sunt in cursa Daniel Savu si Serban Nicolae

- Vom veni cu o propunere pentru primaria Capitalei in noiembrie-decembrie

- As fi foarte dezamagit daca s-ar retrage toti contracandidatii. Mi-as dori foarte mult sa fie o competitie. 

- Ar fi foarte sanatos sa existe o competitie in acest partid. II incurajez pe multi sa isi depuna candidatura si sa si-o mentina, fiindca vad ca asta e cel mai important.

- Imi pastrez sustinerea pentru Robert Negoita la sefia PSD
In acest moment, niciun partid nu are o solutie pentru capitala. O solutie serioasa, adica un om care odata ajuns primar general continua proiectele.

- In PSD a aparut obisnuita de a nu se mai respecta reguli. In 2010, eu si Victor Ponta am inceput sa introducem reguli, in PSD nu te poti juca.

- Daca dumneavoastra credeti ca am construit un sistem care sa ma avantajeze pe mine in partid, ma faceti sa ies si eu pe Facebook

- daca exista colegi de-ai mei care vorbesc prin culise, prin bai sau la perdeluta, le amintesc ca eu, Victor Ponta si Dumitru Buzatu am votat impotriva actualului regulament, a conditiei ca un candidat sa aiba nevoie de sustinerea unei organizatii. Domnul Negoita a votat acest sistem cu mana in tavan.

- Am vorbit cu cativa presedinti de organizatii sa dea niste sustineri pentru niste candidati.

- La sectorul 4 trebuia sa fie ieri o conferinta, s-a amanat. La Bucuresti, lucrurile cred ca vor intra in matca lor fireasca dupa Congres.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO