Liderul AUR a recitat versuri de Octavian Goga, întrebat cum a decurs discuția cu Iohannis

14-12-2020 16:10


Co-președintele AUR George Simion a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliști, luni, privind consultările politice de la Cotroceni, recitând versuri de Octavian Goga.

Simion a fost, luni, la Palatul Cotroceni, împreună cu colegii săi de partid Claudiu Târziu, Ringo Dămureanu, Dan Tanasă și Diana Șoșoacă, pentru a discuta despre formarea unei majorități parlamentare și, implicit, susținerea unui nou Guvern.

La finalul acestei întâlniri, George Simion a fost întrebat de jurnaliști cum a decurs discuția.

Jurnalist: Să ne spuneți și nouă cum au decurs consultările între dumneavostră și președintele Klaus Iohannis, și care este propunerea cu care ați venit la Palatul Cotroceni.

George Simion: ”Cum să vă spun eu. Cred că cel mai bine a descris Octavian Goga într-o poezie: Numai pentru o clipă le-a ținut divanul / Cu mândria rece, mut, sta suveranul / Și-a înțeles degrabă, Neagoe, sărmanul / Că a pierdut domnia, neamul, Basarab. Propunerea AUR pentru propunerea de prim-ministru, văzând că partidele de pe locul 1, 2 și 3 nu au venit cu nume convingătoare, am hotărât noi să propunem țării un nume de prim-ministru, domnul Călin Georgescu.

Ba, mai mult, co-președintele AUR a ținut să sublinieze faptul că participă la aceste consultări ”din condescendență instituțională”.

”Participăm la aceste consultări din condescendență instituțională. Ne-a răspuns domnul Iohannis. Ne-a spus că nu se prefigurează a se forma o majoritate parlamentară. Noi știam asta. Noi, AUR, pe nicio parte, nici așa zisa stângă, nici așa zisa dreaptă, noi cei de la AUR se pare că am încurcat multe socoteli și vreau să vă spun că suntem bucuroși pentru asta.” - a mai spus el. 

 

 

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO