Legea recursului compensatoriu a fost abrogată, însă ”Dragnea va ciupi câteva zile”

Ultima actualizare: 04-12-2019 14:31

Deputatul USR Stelian Ion a salutat, miercuri, adoptarea în Camera Deputaților a legii de abrogare a recursului compensatoriu, precizând, însă, că Liviu Dragnea sau Radu Mazăre vor ”ciupi”, totuși, câteva zile de libertate.

Liderul deputaților Uniunii Salvați România a declarat după adoptarea legii de abrogare a recursului compensatoriu că ”epoca infractorilor începe să apună”.

”Epoca infractorilor începe să apună. Epoca în care cei care săvârșesc infracțiuni sunt premiați, în vreme ce cetățenii onești sunt ignorați de către statul român s-a dus. trebuie să înțelegeți cu toții lucrul ăsta. Și cei care au votat, au susținut, varianta aceasta odioasă a legii recursului compensatoriu ar trebui să-și toarne cenușă în cap, nu să vină să ne explice cât de bună este această lege și ce greșit a fost acest vot.” - a spus parlamentarul.

De asemenea, Stelian Ion a ținut să sublinieze faptul că, deși proiectul inițial de lege privind recursul compensatoriu a fost elaborat de fostul ministru Raluca Prună, legea a fost ulterior modificată de PSD până când a ajuns în forma în care a permis ca mii de deținuți periculoși să fie eliberați mai devreme.

În acest fel, fostul președinte al PSD Liviu Dragnea ”va ciupi câteva zile în baza acestei legi”.

”Trebuie spus că proiectul inițial a avut cu totul altă variantă decât ceea ce a rezultat în urma lucrărilor comisiei juridice, cosude de către Eugen Nicolicea. Varianta aceasta nefastă este varianta Nicolicea, nu varianta Prună, așa cum în mod mincinos și rușinos încearcă să susțină în spațiul public PSD-ul. Și da, Liviu Dragnea va beneficia, probabil, va ciupi câteva zile în baza acestei legi, pentru că știți foarte bine, cei din PSD, pentru că se aplică un principiu în dreptul penal, acela al aplicării legii penale mai favorabile.

Ași știut și când ați adoptat această lege, iar noi venim acum și închidem robinetul. Legea se va aplica până în momentul în care va intra în vigoare această lege de abrogare și Liviu Dragnea, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu - conducătorii dumneavoastră mult iubiți - vor ciupi doar câteva zile din acestea de beneficiu în baza recursului compensatoriu până în momentul în care va intra în vigoare această lege” - a mai spus Stelian Ion.

Până acum, peste 20.000 de deţinuţi au fost eliberaţi înainte de a-şi ispăşi pedepsele.

Singurii parlamentari care au mai avut obiecţii au fost chiar artizanii acestei legi, deputații PSD Florin Iordache şi Eugen Nicolicea. Ei au susţinut, marți, la dezbaterile din Comisia Jurifică, faptul că abrogarea va atrage amenzi usturătoare de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, având în vedere ca deţinuţii stau în aceleaşi condiţii în închisori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO