Legea educației sexuale în scoli a fost votată cu scandal: Nu avem nevoie de masturbarea copiilor

Ultima actualizare: 21-06-2022 19:40

În țara cu cele mai multe adolescente, care devin mame, parlamentarii nu vor ca elevii să participe la cursuri de educație sexuală, în școli.

De la microfonul oficial, unii dintre ei au criticat recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și au transformat o dezbatere serioasă, în bâlci. În final, doar adolescenții de clasa a opta vor face educație sexuală și numai cu acordul scris al părinților.

Alin Ilie Colesa, deputat AUR: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”.

Simina Tulbure, USR: „Trebuie să vorbim despre sex într-o țară în care suntem numărul unu la mame minore!”

Suciu: „Rog bărbații să nu aplaude zgomotos. Elevii noștri învață despre sex de pe internet, de la filme porno.”

George Simion, deputat AUR: „Colegii de la USR au o problemă cu titlul acestei legi, vor neapărat să audă educație sexuală. Nu au auzit când erau mici de prea multe ori cuvântul sex... și vor să audă sex sex sex sex sex. Na, sunteți mulțumiți?”

Inițial proiectul prevedea cursuri de educație sexuală încă din clasele primare, cu lecții adecvate vârstei, predate de specialiști. Numai că dezbaterea din plenul Camerei Deputaților a dus toată discuția în derizoriu. Cot la cot, aleșii AUR și PSD au criticat recomandările OMS. Ba chiar au făcut aluzii nepotrivite.

Dumitru Coarna, deputat neafiliat: „Noi în Europa am intrat cu fața, nu cu spatele. Trebuie să rămânem cu fața, să rămânem creștin ortodocși. Acum 500 de ani dacă erai homosexuali te spânzurau, acuma se pare că dacă nu ești, se pare că o să te dea afară din țară”.

Adrian Solomon, deputat: „Bazaconiile pe care le spun unii și alții. Au doar o legătură cu un amendament pe care o fosta colegă de-a noastră, doamna Iurișniți, l-a strecurat. Crezând că astfel va introduce în școli nu știu ce programe revoluționare despre cum și în ce fel trebuie să transformăm tinerele generații în progresiști sau neomarxiști sau ce să-i facem?”

Până la urmă, deputații au decis ca în școli să se facă educație pentru sănătate. Vor afla despre bolile cu transmitere sexuală și despre contracepție, doar elevii de clasa a opta și numai cu acordul scris al părinților. Lucru contestat de societatea civilă.”

Legea adoptată astăzi merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO