Iliescu: Da-o in ma-sa de guvernare, vorbim de un pachet de legi!

Ultima actualizare: 21-10-2012 16:38

Educatia baga zazanie in Coalitie. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a reactionat, luni, cand a fost intrebat daca PSD ia in calcul iesirea de la guvernare in cazul in care Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament pe legile educatiei.

"Da-o in ma-sa de guvernare, deci nu de guvernare vorbim acum, ci de un pachet de legi. Asta ar fi o alta prostie, sa se conditioneze soarta unei guvernari de un proiect sau de o lege", a afirmat Ion Iliescu.

Intrebat din partea cui ar fi o prostie aceasta conditionare, Iliescu a raspuns: "A celor care o adopta".

Presedintele de onoare al PSD s-a declarat impotriva intentiei Guvernului de a-si asuma raspunderea in Parlament pe legile educatiei: "Ce inseamna graba asta, ca la repezeala, cu un asemenea corp legislativ, sa schimbi invatamantul? (...) Am mai avut in 1948 o asemenea prostie, invatamantul a avut o traditie cu cele trei trepte si a fost stricata ca sa ne aliniem sistemului rusesc. Acum se vine cu ceva similar. Noi avem aceasta traditie, a celor trei trepte bine conturate, vrem sa o stricam deodata cu propunerea de la Miclea?", a afirmat el.

Iliescu a spus ca anul scolar care incepe in septembrie ar trebui sa functioneze dupa actuala legislatie, pentru ca noile reglementari sa fie supuse dezbaterii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO