Ideea unui deputat UDMR: Declaratiile de avere sa NU mai fie online, iar candidatii sa fie SCUTITI

Dată publicare: 05-10-2011 15:10
Dată actualizare: 08-05-2012 12:24


Deputatul UDMR Marton Arpad a depus la Comisia juridica o serie de amendamente la un proiect de modificare a Legii ANI. Modificarile prevad ca postarea online a declaratiilor de avere sa nu mai fie obligatorie, iar candidatii la alegeri sa fie scutiti.

Potrivit presedintelui Comisiei Juridice de la Camera, Daniel Buda (PDL), dezbaterea din Comisie a fost amanata pentru doua saptamani dupa depunerea acestor amendamente.

"Am decis sa amanam cu doua saptamani proiectul de modificare a Legii ANI, initiat de Ciuhodaru, dupa ce deputatul Marton Arpad a depus o serie de amendamente", a precizat Daniel Buda, citat de Mediafax.

Marton Arpad a declarat ca printre amendamentele sale se afla si cel privind eliminarea obligativitatii depunerii declaratiilor de avere pentru candidatii la alegeri.

"Filosofia Legii se refera la persoanele care au o calitate, numiti sau alesi in functii. Or, candidatii in alegeri sunt doar candidati", a explicat deputatul UDMR.

Marton Arpad a aratat ca a propus si ca, in cazul verificarii declaratiilor de avere, ANI sa nu mai aiba atributii care sunt ale puterii judecatoresti.

Un alt amendament al lui Marton Arpad se refera la eliminarea posibilitatii ca declaratiile de avere sa fie postate pe internet, deputatul UDMR apreciind ca o astfel de modificare ar fi in concordanta cu decizia Curtii Constitutionale.


VIDEO PROTVPLUS.RO