Fostul ministru al Mediului de Afaceri Florin Jianu, despre demisie la CNN: Adoptarea unei legi la miezul noptii nu e corecta

×
Codul embed a fost copiat

 Fostul ministrul al Mediului de Afaceri Florin Jianu a explicat motivele demisiei sale din Cabinetul Grindeanu in emisiunea "Quest means business", difuzata la CNN, spunand ca vrea sa ramana in istorie ca un om corect.

De asemenea, Jianu sustine ca vrea sa se afle de partea corecta a istoriei si ca adoptarea unei legi fara ca membrii Guvernului sa fie informati, in absenta presei si la miezul noptii nu este corecta, referindu-se la modul in care a fost aprobata OUG privind modificarea codurilor penale, relateaza news.ro.

"Vreau sa raman in istorie ca un om corect, vreau sa fiu de partea corecta a istoriei. (...) Ce pot spune este ca adoptarea unei legi fara a informa in prealabil membrii Cabinetului, in absenta presei si aproape de miezul noptii nu este un lucru corect", a afirmat fostul ministru in emisiunea "Quest means business", realizata de Richard Quest, fiind intrebat care au fost motivele deciziei sale.

Solicitat sa precizeze daca principala sa obiectie a vizat legea in sine sau modul in care a fost adoptata, Jianu a precizat ca, intr-o asemenea situatie, te poti astepta ca toata lumea sa fie nemultumita si ca nici nu te poti astepta la o imbunatatirea in viitor, pentru ca, "daca s-a intamplat o data, se poate intampla si a doua oara".

Intrebat care sunt riscurile pe care le implica noile modificari legislative in ceea ce priveste coruptia, Florin Jianu si-a exprimat certitudinea ca Romania este o tara stabila", ca va ramane asa si ca "va fi un loc in care investitorii se vor gandi sa vina cu investitii sigure".

Citește și
Aly si Catalin
Povestea tinerilor care au incercat sa-i impiedice pe huligani la protestele din Piata Victoriei. "Ne-am asezat in genunchi"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Jianu a spus ca solutia problemelor create de OUG privind codurile "se afla in interiorul Romaniei", apreciind ca "nu va fi cazul" sa solicite interventia partenerilor din UE daca Guvernul de la Bucuresti nu revine asupra deciziei.

Florin Jianu a anuntat joi dimineata pe Facebook ca demisioneaza din Guvern. "Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!", scrie ministrul, adaugand: "Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!".
"Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!", scria ministrul.

El preciza ca decizia za a fost luata inca din seara sedintei de guvern in care a fost aprobata OUG de modificare a codurilor penale, dar ca a amanat anuntul sperand ca cei care au gresit isi vor repara eroarea.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Europarlamentarul PSD Sorin Moisa cere retragerea ordonantei:
Europarlamentarul PSD Sorin Moisa cere retragerea ordonantei: "Am ajuns intr-un moment de tensiune insuportabila"

Europarlamentarul PSD Sorin Moisa cere retragerea Prdonantei de urgenta privind modificarea Codurilor Cenale, spunand ca cererea protestatarilor din strada este legitima si s-a ajuns intr-un moment de "tensiune insuportabila".

Povestea tinerilor care au incercat sa-i impiedice pe huligani la protestele din Piata Victoriei.
Povestea tinerilor care au incercat sa-i impiedice pe huligani la protestele din Piata Victoriei. "Ne-am asezat in genunchi"

Vocile romanilor au rasunat ferm si joi seara in Bucuresti, dupa ce liderul PSD Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu au anuntat ca merg mai departe cu ordonanta de modificare a Codurilor Penale.

Protest
Protest "istoric" in judetul lui Liviu Dragnea. Barbat: "I-a amenintat ca daca ies in strada, le va opri ajutorul social"

Printre sutele de mii de oameni, care au manifestat pe strazile din Romania, exista si 100 de romani care au scris istorie in orasul lor.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.