Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu, revoltați după Congresul PSD. ”Un simulacru”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu, candidaţi la funcţia de preşedinte executiv al PSD, i-au acuzat pe organizatorii Congresului extraordinar al PSD că nu le-au dat posibilitatea să se adreseze delegaţilor înainte de vot şi au părăsit sala.

Liviu Dragnea are de sâmbătă în conducerea PSD doar oameni de încredere. Toate cele 18 funcţii scoase la mezat au fost câştigate de cei propuşi ori susţinuţi de el. Practic, social democraţii care au criticat partidul au fost învinşi printr-o stratagemă.

Discursurile lor au fost programate după votul membrilor de partid, când oricum ar fi avut în față o sală goală. Aşa a ajuns premierul Viorica Dăncilă fără contracandidaţi pentru numărul doi în PSD.

Iar Codrin Ştefănescu dispare cu totul din schema de conducere. Acesta a fost învins de Marian Neacşu, aşa cum fusese recomandarea de la centru în toate organizaţiile.

„Îmi pare rău, îmi pregătisem un discurs. Un discurs care era îndreptat către oameni, pe principiile fundamentale ale social-democrației. Nu am reușit să fac asta, nu-i nimic, poate și altă dată voi avea această ocazie”, a declarat Ecaterina Andronescu presei, în contextul în care candidații pentru funcția de președinte executiv al PSD nu au fost lăsați să ia cuvântul.

La rândul său, Nicolae Bănicioiu a intervenit declarând: „Vreau să le mulțumesc membrilor de partid care au venit aici pentru că au avut încredere în colegii noștri, în noi. Sper să rămână alături de PSD. Vrem să fie un partid unit. Îmi pare rău că a trebuit să asistăm la așa ceva. O să vă dau câteva elemente: chiar în aceste momente, în care noi vorbim și când nu a început deja procedura de vot, în anumite zone se numără voturile deja. Deja s-a votat. A început votul mai demult... de la 1 jumate. S-au dat întâi mandatele către președinți, care le-au distribuit între ei. Înțeleg că era schema ca să nu apucăm noi să vorbim, ca să nu știe lumea că se retrage unul împotriva celuilalt sau mai știu eu ce. Vreau să spun ce aș fi vrut să spun în sală. Aș spune că înțeleg că acest congres s-a făcut pentru a reechilibra balanța de gen din PSD. E foarte bine. Eu tocmai asta am vrut să fac: să îi cedez candidatura mea doamnei Andronescu. Dacă domnul Dragnea iubește atât de mult echilibrul de gen, ar trebui să îi cedeze doamnei Dăncilă și funcția de președinte al partidului. Îmi pare rău că s-a ajuns la așa ceva. Niciodată nu s-a ajuns la o asemenea situație”, a spus Bănicioiu.

Totodată, Ecaterina Andronescu a afirmat din susținerea acordată de Dragnea Vioricăi Dăncilă a realizat că „șansele ei sunt minime sau deloc.”

„Astăzi a fost pentru mine ca o gură de oxigen; am venit de dimineață, am vorbit cu foarte mulți, iar lucrul acesta este foarte important pentru mine și pentru activitatea mea de 22 de ani în PSD. M-am înscris în această candidatură, deși, dacă vreți, prin suportul pe care președintele l-a dat doamnei Dăncilă, era clar că șansele sunt minime sau deloc. Dar, pentru ideea de competiție în partid și pentru speranța că îi transmit generației tinere că se poate. Că poți să fii profesionist, că poți să te bați pentru poziția ta într-o structură politică. Câteodată reuștești, câteodată nu reușești, dar și într-un caz și în celălalt trebuie să mergi înainte (...) Mi s-a părut absolut umilitor ca după 22 de ani de activitate în PSD să cer cu mâna întinsă să mi se accepte candidatura. Știam de atunci că aici ajungem”, a mai spus Andronescu.

Întrebat de jurnaliști despre un prim-câștig în Cex, Nicolae Bănicioiu a completat: „Probabil ideea de a crea un simulacru s-a luat după victoria de ieri. Îmi pare rău că ați asistat la o repetiție a programului de guvernare de mai multe ori. Nu acesta este PSD. PSD este un partid cu oameni serioși. Deocamdată, câțiva dintre colegii noștri au împrumutat practici PDL-iste.”

Peste 4.000 de social-democrați s-au adunat, sâmbătă, la Sala Palatului unde a avut loc Congresul extraordinar al PSD. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!