Deputatii, incurcati in sistemul de vot cu touch-screen. Stafful tehnic gasit vinovat: "Sunt emotionati. A crescut salariul"

Ultima actualizare: 12-12-2015 00:19

Deputatii s-au incurcat miercuri in noul sistem electronic de vot. Desi au avut trei saptamani ca sa apese pe cele trei butoane de pe touch-screenul noilor aparate, le-au blocat de mai multe ori si au sfarsit prin a adoptat legi tot cu mana pe sus.

Sistemul a costat jumatate de milion de euro si vinovati pentru faptul ca deputatii nu stiu sa-l foloseasca au fost gasiti, desigur, angajatii lor.

Deputatii au avut cateva legi importante de discutat, insa nu dezbaterile i-au bulversat, ci procedura de vot in sine. Au avut pe birouri aparate noi cu touch-screen pe care trebuie sa apese simplu: pentru, impotriva sau abtinere. Dar misiunea s-a dovedit a fi foarte complicata.

Evident, vinovati nu sunt deputatii, ci stafful care organizeaza lucrarile plenului, a concluzionat seful de sedinta.

Valeriu Zgonea, presedinte Camera Deputatilor: "Stafful tehnic e emotionat ca le-a crescut leafa cu 35% si nu gasesc coneziunea intre calculator si imprimanta. O crestere de 35% e emotionanta si domniile lor, unii dintre ei, au salarii mai mari decat ale dumneavoastra. Va rog sa ii intelegeti."

Dupa ce au reluat votul la mai multe legi, deputatii au decis ca sistemul pentru care au cheltuit aproape 2 milioane de lei ii incurca.

Valeriu Zgonea: "Va propun sa votam cu mana ridicata. Cine e 'pentru'?"

Era prea tarziu. Unii alesi plecasera deja din sala enervati ca nu stiu sa foloseasca aparatele si ca procedurile de vot se prelungesc prea mult.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO