Scandalul ANI - Petre Roman le aduce cate o amenda de 2.000 de lei celor 22 de deputati din Comisia Juridica

04-02-2015 17:59

22 de deputati din comisia juridica au fost amendati de agentie, cu 2.000 de lei fiecare, pentru abuz in serviciu.

"Este o gluma proasta", au comentat deputatii hotarati sa o conteste in instanta. Inspectorii vor sa ii dea si in judecata pe parlamentari pentru ca ii tin partea colegului lor Petre Roman. Acesta a fost declarat incompatibil de ANI inca din martie anul trecut, insa Camera Deputatilor nu a pus in aplicare decizia.

Luminita Adam, deputat UNPR: "Daca e amenda, cu placere! O voi contesta in instanta in primul rand."

Daniel Fenechiu, deputat PPDD: "Cu siguranta e o gluma proasta."

Ciprian Nica, deputat PSD: "Stiti vorba lui Mircea cel Batran. De e pace, de-i razboi, bucurosi le-om duce toate..."

Asa au reactionat parlamentarii juristi cand au aflat ca trebuie sa plateasca din buzunar o amenda de 2.000 de lei. Alesii au fost sanctionati de Agentia Nationala de Integritate pentru ca au amanat intocmirea unui raport care sa fie inaintat plenului, prin care Parlamentul sa ia act de incetarea mandatului lui Petre Roman. In sedinta de luni a comisiei, alesii juristi l-au audiat pe colegul lor, au adunat noi probe in favoarea lui si au considerat ca Agentia Nationala de Integritate ar putea sa vina cu un nou punct de vedere. In schimb, inspectorii ANI le-au trimis amenzi.

Vasile Varga, deputat PNL: "Am cerut o adresa la ANI sa putem da un raspuns... Am amanat aceasta sedinta si sa asteptam raspunsul de la ANI."

Daniel Fenechiu, deputat PPDD: "Roman a prezentat documente relativ noi, am considerat ca trebuie sa informam ANI. Dupa ce punctul de vedere al lui Petre Roman va fi validat de instanta, ne-am putea trezi peste un numar de luni ca decizia noastra a fost nelegala."

Agentia de Integritate a stabilit inca din martie anul trecut, printr-un raport ramas definitiv, ca Petre Roman este incompatibil cu functia de deputat. Potrivit unor surse, presedintele deputatilor, Valeriu Zgonea, a dat asigurari inspectorilor ANI ca decizia lor va fi respectata. Acum, reprezentantii ANI sunt hotarati sa ii reclame pe alesi si la DNA acuzandu-i de trafic de influenta.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO