Dacian Ciolos a anuntat numele noului ministru de Interne. Cine este si ce avere are Dragos Tudorache


Ultimul update: Vineri 09 Septembrie 2016 06:52
Data publicarii: Marti 06 Septembrie 2016 09:31
Categorie: Stiri Politice

Premierul Dacian Ciolos a anuntat numele celui care este propus pentru preluarea conducerii Ministerului de Interne. Este vorba despre Dragos Tudorache.

"Vreau sa va anunt ca am analizat zilele acestea situatia de la MAI (...). Toba este un profesionist, sper sa isi clarifice cat mai repede situatia (...). Data fiind situatia, am analizat intr-o prima faza si un interimat. Am hotarat sa nu merg cu un interimat (...). O sa merg cu o propunere definitiva. (...)

Am hotarat sa merg cu un civil. (...) N-am avut prea multe de ales, pentru ca e greu sa convingi pe cineva din afara sa vina pentru patru luni. (...) Il propun pe Dragos Tudorache, seful de Cancelarie de la Guvern", a anuntat premierul Dacian Ciolos intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

FOTO: Dragos Tudorache

Actualul sef de cabinet al prim-ministrului, Paul Gheorghiu, va fi nominalizat pentru functia de sef al Cancelariei premierului, in locul lui Dragos Tudorache, desemnat pentru functia de ministru al Afacerilor Interne.

Premierul a anuntat joi ca a acceptat demisia lui Petre Toba de la MAI si ca, pana luni, va inainta presedintelui Klaus Iohannis propunerea de inlocuire a acestuia.

Anuntul a fost insa intarziat si de vizita premierului in Germania, dar si de negocierile care au urmat in Guvern cu privire la inlocuitorul lui Petre Toba.

Inca de vineri dimineata au aparut informatii potrivit carora seful Cancelariei prim-ministrului, Dragos Tudorache, va prelua interimar conducerea MAI. Surse oficiale au declarat, pentru News.ro, ca Tudorache a purtat discutii cu Ciolos pe aceasta tema si este posibil chiar ca Tudorache fie numit chiar ministru plin, pana la finalizarea mandatului.

Dragos Tudorache este seful Cancelariei prim-ministrului. El a ocupat interimar si portofoliul Comunicatiilor, din 5 iulie pana in 10 august, dupa demisia lui Marius Bostan.

Tudorache a fost si ministru interimar al Comunicatiilor. Inainte sa vina la Guvern, a lucrat 8 ani la Bruxelles la Comisia Europeana, iar intre 1997 si 2002 a fost judecator la judecatoria Galati.

Potrivit declaratiei de avere, Tudorache are mai multe case, atat in Romania, cat si in strainatate. La Bruxelles lua un salariu de 110.000 euro pe an. A acumulat insa si o datorie semnificativa de 850.000 de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO