Cum crede USL ca ar putea scapa Romania de saracie. VEZI programul economic al opozitiei

Crin Antonescu (S), Daniel Constantin (C) si Victor Ponta (D)

Uniunea Social Liberala a prezentat astazi programul economic de guvernare, o alternativa a opozitiei la politicile Executivului condus de Emil Boc. Printre masurile propuse de USL se afla impozitarea diferentiata a veniturilor si mentinerea TVA la 24%.

De asemenea, conform programului prezentat, USL isi propune infiintarea a cel putin un milion de noi locuri de munca.

Principalele masuri propuse de USL, privind dezvoltarea economica a Romaniei:

-► reducerea CAS cu 5% pentru angajatori
-► reducerea integrala a platii CAS pentru un an de zile pentru angajatorii care creeaza noi locuri de munca
-► scutirea de orice taxe pentru angajarile in regim "part time"
-► conditionarea participarii la licitatii publice de existenta a cel putin 15% angajati sub varsta de 25 de ani
-► majorarea salariului minim pe economie la 800 lei
-► impozitarea veniturilor in trei trepte: 8% pentru veniturile de pana la 800 lei lunar, 12% pentru veniturile de la 800 la 1600 lei/luna si 16% pentru veniturile de peste 1.600 lei lunar

  Alte masuri propuse de USL sunt: introducerea unei suprataxari a tranzactiilor speculative si scutirea de impozitare pe o perioada de cinci ani pentru dividendele reinvestite in utilaj si echipamente tehnologice, de cercetare.

In ceea ce priveste TVA, USL isi propune sa pastreze actuala cota de 24% pe durata intregului mandat de patru ani 2012-2016. Exista o exceptie, in ceea ce priveste TVA aplicat la productia de cereale, paine, carne proaspata, lapte si legume proaspete, unde din 24% producatorii isi vor putea deduce 15%.

Citește și
Kelemen Hunor
PSD despre UDMR: "Ori se alatura acum celor din USL, ori deloc"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Pentru stimularea sectorului privat, USL propune o Agentie pentru programele nationale de investitii, atragerea de investitii din tarile emergente si capitalizarea Fondului de Garantare pentru IMM-uri. De asemenea, USL mai propune capitalizarea CEX si EXIMBANK, plafonarea imprumuturilor guvernamentale pe piata interna si infiintarea unui comitet parlamentar de monitorizare pentru cresterea transparentei utilizarii banului public.

 In plus, USL doreste restructurarea institutiilor de control fiscal si infiintarea unui consiliu de supraveghere si audit, format din experti internationali. In ceea ce priveste sectorul bugetar, Uniunea propune desfiintarea celor 6.000 de posturi "ocupate prin numiri politice in 2009-2010", deblocarea imediata a posturilor din invatamant, plafonarea cheltueililor cu bunurile si serviciile, management privat la companiile de stat din domenii strategice.

Principala sursa de crestere a veniturilor bugetare identificata de PSD este majorarea absorbtiei fondurilor europene, prin infiintarea unei autoritati unice pentru fondurile europene, a unui sistem de depunere si evaluare online a proiectelor si rambursarea TVA pentru proiectele finantate din fonduri europene.

USL isi propune ca prin aceste masuri sa creasca veniturile bugetare de la 32% la 38%. In plus PNL si PSD amintesc de adaptarea acordului actual cu FMI si negocierea, in 2013, a unui nou acord in baza obiectivelor economice asumate in programul lansat vineri.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
PSD a depus motiunea
PSD a depus motiunea "PDL - partidul drogurilor usoare". Democrat-liberalii sunt siderati

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Mircea Dusa, a anuntat astazi, in plen, ca PSD si PNL au depus motiunea simpla "PDL - partidul drogurilor usoare", semnata de 140 de deputati.

PSD despre UDMR:
PSD despre UDMR: "Ori se alatura acum celor din USL, ori deloc"

Opozitia a anuntat astazi, prin purtatorul de cuvant al senatorului PSD Olguta Vasilescu, ca nu este dispusa sa astepte la infinit venirea celor de la UDMR. Social-democratii afirma ca nu sunt dispusi sa faca niciun compromis in acest sens.

USL va depune motiune simpla la Senat impotriva ministrului Baconschi
USL va depune motiune simpla la Senat impotriva ministrului Baconschi

Suparati ca ministrul de externe, Teodor Baconschi, a spus ca vrea sa adune voturi pentru PDL din strainatate, reprezentantii opozitiei vor sa atace in Parlament cu o motiune simpla. 

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental
Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental

Rusia bombardează reţeaua feroviară a Ucrainei pentru a "paraliza" aprovizionările militare, inclusiv ajutorul militar occidental, Moscova pregătind o nouă ofensivă, a declarat vineri un responsabil de securitate ucrainean, citat de AFP.