Cristian Preda: USL vrea control total. Societatea se confrunta din nou cu tentatia totalitara

03-07-2012 11:34

Cristian Preda

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda sustine ca 3 iulie este o zi importanta pentru evolutia politica a Romaniei, intrucat USL vrea un control total al scenei politice inainte de alegeri.

"3 iulie e o zi importanta pentru evolutia noastra politica. Ponta a cerut sesiune extraordinara a Parlamentului pentru a prezenta rezultatele recentului Consiliu European, la care a participat dispretuind o decizie a Curtii Constitutionale", se arata intr-un comunicat semnat de Cristian Preda.

In opinia lui Preda, declaratiile din ultimele zile ale liderilor USL vadesc insa o alta intentie: "aceea de a folosi sesiunea convocata azi pentru a acapara pozitii institutionale - Avocatul Poporului, CCR, sefia celor doua Camere, presedintia - care sa permita USL controlul tuturor parghiilor care ar putea incetini drumul spre monopolizarea puterii".

"Trebuie subliniat foarte apasat ca USL vrea un control total al scenei politice inainte de alegeri. Scrutinul ar urma sa confirme - la fel ca in comunism - un aranjament al partidului care a acaparat statul. La 22 de ani de la caderea lui Ceausescu, societatea se confrunta din nou cu tentatia totalitara. La sfarsitul zilei, vom vedea daca drumul catre servitute a fost din nou deschis sau daca, dimpotriva, exista resurse pentru un comportament democratic al elitelor parlamentare", se mai arata in comunicatul prim-vicepresedintelui PDL Cristian Preda.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26