Crin Antonescu, despre demisia lui Chiliman din PNL: "Ar trebui sa ia o decizie in doua-trei zile"

Ultima actualizare: 23-08-2012 04:04
Andrei Chiliman si Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat afirmatiile lui Andrei Chiliman, care a spus ca ia in considerare "in mod foarte serios" demisia din partid, ca acesta ar trebui sa se hotarasca in doua-trei zile.

"Chit ca-i Saptamana Mare, cred ca in doua-trei zile ar trebui sa stim", a spus Antonescu la postul public de televiziune, potrivit Mediafax.

Presedintele PNL a explicat ca "si la sah exista un ceas", el facand referire la mesajul pe care i l-a transmis anterior Chiliman, in care acesta facea o referire la jocul de sah. "Pentru domnul presedinte Antonescu am doua mesaje. In politica, in viata in general, castiga cei care joaca sah, nu pocker. Indiferent daca voi decide sa raman in PNL sau nu, voi actiona in conformitate cu principiile mele, care exclus manevrele politicieniste si cutitul infipt pe la spate", a spus Chiliman.

Crin Antonescu a mai spus ca Andrei Chliman "se poate consulta cu oricine, dar sa o faca repede".

El a precizat ca nu vorbeste despre un alt timp de gandire decat cel pe care il impune calendarul USL. "Noi totusi trebuie sa iesim saptamana viitoare, impreuna cu partenerii nostri din USL, si sa spunem candidatul USL la Sectorul 1 e cutare, la Sectorul 2 e cutare", a explicat el.

Intrebat ce s-ar intampla in cazul in care acesta nu se hotaraste in 2-3 zile, Antonescu a raspuns: "Daca nu se hotaraste, trebuie sa facem ceva si anume sa desemnam un nou candidat, ceea ce sper sa nu se intample".

Chestionat daca a luat in calcul varianta in care actualul primar al Sectorului 1 ar candida independent, Antonescu a spus ca nu-si doreste acest lucru, dar trebuie sa ia in calcul si aceasta varianta, el apreciind ca Andrei Chiliman ar avea "sansele pe care le are orice primar in functie care candideaza independent".

Crin Antonescu a mai spus ca Andrei Chiliman ar trebui, "dupa momentul de furie", sa raspunda si la intrebarea daca afirmatii pe care le-a facut luni privitoare la persoana sa si la conducerea partidului "raman in picioare". "Pentru ca, daca raman in picioare, iar avem o problema", a adaugat el.

Andrei Chiliman a fost inlocuit luni cu Eugen Nicolaescu la sefia PNL Bucuresti, iar Mariana Campeanu a devenit vicepresedinte al filialei. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ulterior ca, pentru prima oara, dupa aproape 23 de ani de cand este membru PNL, ia in considerare "in mod foarte serios" demisia din partid.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO