Andrei Chiliman: Iau in considerare foarte serios demisia din PNL

Ultima actualizare: 05-11-2012 02:03

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, ca, pentru prima oara, dupa 20 de ani de cand este membru PNL, ia in considerare "in mod foarte serios" demisia din partid.

Cele mai importante declaratii ale lui Andrei Chiliman

Ma doare sa vad astazi un presedinte al partidului care pune pret pe traseism politic.

Pentru prima data iau foarte serios in calcul demisia mea din PNL. Este o decizie foarte grea, pentru ca sunt membru al acestui partid de aproape 23 de ani

Pentru Antonescu am un mesaj: in Politica, in viata in general, castiga cei care joaca sah, nu poker.

Decizia de astazi (n.red: debarcarea sa de la sefia PNL Bucuresti) este una foarte grava pentru PNL.

Le sunt dator si celor pe care i-am gasit in sediul PNL in 28 decembrie 1989, cand m-am inscris in PNL.

In sedinta BPC al PNL de luni, Andrei Chiliman a fost demis din functia de sef al PNL Bucuresti. Acesta ramane insa candidatul PNL pentru un nou mandat la Primaria Sectorului 1 si se va concentra in perioada urmatoare pe campania electorala, potrivit surselor politice.

Potrivit unor sursel citate de Mediafax, decizia inlocuirii lui Chiliman este motivata de neintelegerile cu PSD referitoare la candidatul USL pentru Primaria Sectorului 6.

De asemenea, in sedinta Biroului Politic Central al PNL s-a mai decis si inlocuirea presedintelui interimar al filialei liberale de la sectorul 2, Dan Cristian Popescu, cu Adrian Neacsu, precum si a liderului filialei de la sectorul 4, Geani Dinu, cu Daniel Chitoiu. Neacsu si Chitoiu vor avea si ei mandate interimare.

Dan Cristian Popescu, fost sef PNL Sector 2: Nu pot sustine o candidatura din partea USL a lui Ontanu

Dan Cristian Popescu, fostul lider al PNL Sector 2, a declarat ca inlocuirea sa din functie de catre forurile de conducere ale PNL a fost motivata de faptul ca s-a inceput prea devreme campania, el adaugand ca nu va putea sustine o eventuala candidatura a lui Neculai Ontanu din partea USL.

"Nu am inteles exact ce mi s-a reprosat. Ceva legat de faptul ca am facut campanie de foarte mult timp in Sectorul 2", a declarat Popescu, la iesirea din sedinta Consiliului National Executiv al PNL.

El a aratat ca a fost stabilit candidat la Primaria Sectorului 2 de catre organizatia liberala din sector, insa nominalizarea candidatului USL pentru aceasta functie urmeaza a fi decisa de catre conducerea centrala a partidului. "Eu nu voi sustine o candidatura din partea USL a lui Neculai Ontanu", a subliniat Popescu.

De asemenea, el a aratat ca a inceput inca de acum doi ani sa deruleze mai multe "campanii de informare" a cetatenilor din sector, iar ultima dintre acestea, referitoare la un program de dezvoltare a sectorului, a fost desfasurata impreuna cu fostul lider si premier liberal Calin Popescu Tariceanu.

"Probabil ca voi da jos afisele", a mai spus Popescu.

El a confirmat ca au fost validate de CNEx al PNL, "cu majoritae de voturi", si inlocuirea presedintelui organizatiei liberale din Bucuresti, Andrei Chiliman, respectiv cea a liderului filialei din sectorul 4, Geani Dinu, decise anterior de Biroul Politic Central.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO