Si-au dorit o viata mai buna, dar au murit pe o terasa, in centrul Parisului. Povestea Lacramioarei si a lui Ciprian

×
Codul embed a fost copiat

Un cuplu frumos de romani, ea din Baia Mare, el din Tulcea, a fost surprins de teroristi pe o terasa din centrul Parisului. Cei doi planuisera o seara frumoasa, cu prieteni, dar in cateva clipe a disparut totul.

UPDATE ORA 19:10 Lacramioara si Ciprian, parintii unui baietel, au cazut rapusi de o ploaie de gloante. O alta romanca a fost ranita usor in timpul atentatelor. Mariana Lacramioara Pop, era din Maramures, si avea 29 de ani. Iubitul ei, Ionut Ciprian Calciu - de 32 de ani, era din Tulcea. S-au cunoscut in Franta unde venisera la munca, in urma cu mai multi ani. Aveau acum impreuna un baietel de un an si jumatate.

Vineri noapte, copilul era in grija bunicii dinspre mama, stabilita si ea la Paris. Dintr-o alta relatie, Lacramioara mai avea o fetita de 11 ani. In toamna, cand a inceput scoala, femeia isi luase copila cu ea in Franta, sa creasca impreuna. Tanara lucra ca barmanita, iar iubitul ei, - mecanic pentru intretinerea lifturilor.

O coincidenta tulburatoare le-a marcat destinul amandurora: atat Ciprian, cat si Lacramioara, isi pierdusera tatii de curand.

"Erau cumetrii mei, le-am botezat anul trecut copilul. Suntem profund socati de ceea ce s-a intamplat. Doua persoane dragi mie, dragi vecinilor nostri. Au plecat sa munceasca acolo, au plecat sa faca un viitor mai bun copilului lor, copiilor. Au stat foarte multi ani in Franta, s-au intors in Romania au incercat sa faca ceva n-au reusit si au fost nevoiti sa se intoarca acolo. Suntem socati, nu ne vine sa credem", a povestit o ruda.

Citește și
atentat Paris
Romanii din Paris, traumatizati de atentate. "Ne gandim sa plecam, nu putem sa traim in fiecare zi cu spaima"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Cand au fost comise atentatele, cei doi erau la una dintre terasele din Paris: asteptau cativa prieteni sa petreaca o seara linistita. Au avut insa nesansa sa fie in locul nepotrivit - in momentul in care teroristii au deschis focul la intamplare. In ploaia de gloante au cazut secerati.

Ultima data cind familiile din Romania i-au vazut a fost acum doua saptamani: Ciprian isi serbase ziua de nastere la Tulcea, impreuna cu sotia. Si special, isi luasera amandoi cateva zile de concediu, pentru a veni in Romania.

"Imi pare tare rau, era un copil atat de linistit, atat de bun. L-am cunoscut ani de zile, au crescut impreuna cu copiii nostri. Mi-l aduc aminte ca el zambeala toata lumea si nu era niciodata suparat”, a povestit o vecina.

Ciprian mai avea doi frati pe care ii ajutase sa ajunga in Franta. Unul dintre ei a fost nevoit sa indure trauma de a-l recunoaste in fotografiile puse la dispozitie de autoritati. Trupul romanului era sfasiat de gloante.

Si in mica localitate Coas, de langa Baia Mare, de unde era Lacramioara, rudele tinerei sunt impietrite de durere. Ministerul roman de externe a anuntat deja ca atat familiile celor doi, cat si orice alt roman care are nevoie - va primi ajutor consular.

UPDATE ORA 19:00 Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca inca un cetatean roman a fost ranit in atacurile produse in cursul noptii trecute in capitala Frantei, in prezent fiind internat in spital.

"Acesta a suferit rani usoare. In urma demersurilor Ambasadei Romaniei de la Paris, persoana in cauza a fost identificata printre pacientii unui spital de langa Paris. Misiunea diplomatica este in legatura cu familia cetateanului roman", se precizeaza intr-un comunicat transmis sambata AGERPRES de MAE.

Potrivit sursei citate, dupa cum MAE a informat anterior, un alt cetatean roman, ranit usor in atacuri, a fost externat sambata dimineata dintr-un spital din Paris.

Ambasada Romaniei la Paris a pus inca de noaptea trecuta mai multe contacte directe la dispozitia celor care detin informatii despre cetateni romani care se afla intr-o situatie de urgenta: tel: +33 (0) 68 07 13 729 si +33 (0) 1 47 05 07 55 sau adresa de email [email protected].
 

UPDATE ORA 14:30 - Presedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj dupa ce MAE a anuntat ca doi romani au murit la Paris:

"In tragedia de azi-noapte din Paris si-au pierdut viata doi cetateni romani. Din nou, sufletele noastre sunt in doliu si va cer tuturor sa ramanem uniti si solidari. Familiilor indoliate le transmit toata compasiunea mea."

 

În tragedia de azi-noapte din Paris și-au pierdut viața doi cetățeni români. Din nou, sufletele noastre sunt în doliu și...

Posted by Klaus Iohannis on Saturday, November 14, 2015

UPDATE ORA 13:50 - MAE a anuntat decesul a doi cetateni romani la Paris printr-un comunicat de presa:

"Ministerul Afacerilor Externe anunta cu profund regret ca decesul a doi cetateni romani in atacurile produse in cursul noptii trecute in capital Frantei a fost confirmat de autoritatile franceze. MAE informeaza ca Ambasada Romaniei la Paris este in legatura cu familiile acestora si le va acorda asistenta consulara necesara.

Asa cum MAE a informat anterior, un cetatean roman a fost ranit usor in atacurile survenite in cursul noptii in capitala Frantei. Persoana in cauza a primit ingrijiri la un spital din Paris si, in cursul diminetii, a fost externata.

Totodata, MAE reitereaza ca cetateanul roman Andrei Marian Mihai nu a fost ranit in atacurile de la Paris. Acesta a confirmat direct unui reprezentant MAE ca informatiile aparute pe contul sau de Facebook au fost postate de alte persoane si nu sunt veridice. Pana la aceasta ora, la nivelul Ministerului de Externe nu exista alte semnalari de cazuri de cetateni romani care ar fi putut fi raniti sau decedati in atacurile de la Paris. MAE mentine permanent legatura cu autoritatile franceze competente."

UPDATE ORA 12:50 - Un cetatean roman a fost ranit usor in atacurile care au avut loc in cursul noptii in capitala Frantei, informeaza sambata Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit unui comunicat, persoana in cauza a primit ingrijiri la un spital din Paris si, in cursul diminetii, a fost externata. MAE precizeaza ca depune in continuare toate eforturile pentru a verifica daca printre victimele atacurilor din Franta se afla si alti cetateni romani.

Premierul interimar Sorin Cimpeanu a convocat sambata dimineata, la Guvern, Consiliul Operativ al Ministerului Afacerilor Interne si reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe.

Dupa sedinta, la sediul Guvernului s-au facut declaratii de presa

Sinteza declaratiilor premierului interimar:

- Dupa cum stiti, Ministerul de Externe a convocat celula de criza. Misiunea diplomatica romana se afla in contact cu cetatenii romani si monitorizeaza desfasurarea evenimentelor.

- Nu avem confirmata oficial existenta unor cetateni romani pe lista victimelor

- Nu exista solicitari de asistenta consulara directa

- Suntem preocupati de soarta cetatenilor romani din Franta si suntem pregatiti sa ajutam cu orice va fi nevoie

- Au fost contactate spitalele din Franta, pentru a afla daca sunt cetateni romani raniti

- In urma cu putin timp, am convocat o intalnire la care au participat membrii comitetului operativ de la nivelul MAI, repzentanti ai MAE si directiei de combatere a terorismului. Scopul a fost evaluarea amenintarilor la dresa cetatenilor romani. Nu s-a propus modificarea nivelului de alerta terorista, el ramane albastru, precaut.

- Intrebat ce informatii detine despre un cuplu de romani, care ar fi murit in Paris, premierul a spus: "Am verificat cu toata atentia, nu este confirmata aceasta informatie."

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cosmarul de la Bataclan, filmat de un jurnalist. Corpuri intinse pe strada, oameni agatati de ferestre si sange peste tot
Cosmarul de la Bataclan, filmat de un jurnalist. Corpuri intinse pe strada, oameni agatati de ferestre si sange peste tot

Publicatia franceza Le Monde prezinta imaginile surprinse de oamenii aflati in zonele in care s-au produs atacurile teroriste, vineri seara, in centrul Parisului.

Romanii din Paris, traumatizati de atentate.
Romanii din Paris, traumatizati de atentate. "Ne gandim sa plecam, nu putem sa traim in fiecare zi cu spaima"

"Era ca la razboi. Cadavre si sange peste tot, lumea plangea si fugea oriunde, vedeai cu ochii". Sunt cuvintele unor romani - martori ai atacurilor teroriste care au cutremurat o lume intreaga.

ATENTATE TERORISTE LA PARIS. Bilantul a urcat la 129 de morti. Detalii din ancheta: Teroristii, impartiti in trei echipe
ATENTATE TERORISTE LA PARIS. Bilantul a urcat la 129 de morti. Detalii din ancheta: Teroristii, impartiti in trei echipe

A fost o noapte neagra in Paris, unde au avut loc atacuri teroriste fara precedent, care au semanat teroare. Sunt 129 de oameni care au murit, iar 352 de persoane au fost ranite.  MAE a confirmat moartea a doi romani in atentate.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.