Consilierul care a postat un trucaj cu Iohannis nazist: ”Îi cer scuze președintelui”

Ultima actualizare: 14-01-2019 16:35
Klaus Iohannis
Pro TV

Consilierul judeţean din Vrancea care a postat pe Facebook o fotografie trucată în care preşedintele Klaus Iohannis apare în uniformă de ofiţer nazist susţine că nu ştia că distribuirea zvasticii şi a însemnelor naziste constituie infracţiune. 

”A fost un gest prostesc şi-i cer scuze public preşedintelui Klaus Iohannis”, a declarat, luni, politicianul, potrivit News.ro.

Constantin Guguianu, care şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean şi din toate funcţiile deţinute în PSD Vrancea după ce a postat pe internet o fotografie trucată cu şeful statului, a declarat, luni, că este extrem de şocat de tot ce a urmat după gestul său.

Fostul consilier spune că se afla într-un grup când a primit această postare pe Facebook şi, fără să se gândească asupra consecinţelor, a redistribuit fotografia cu Klaus Iohannis în uniformă de ofiţer nazist.

Nu ştiu cum s-a întâmplat, cum a venit peste mine acest tăvălug. Sunt sute de postări, de redistribuiri, însă niciuna nu a atras asemenea reacţii ca în cazul meu. Probabil pentru că eram membru PSD şi consilier judeţean în CJ Vrancea, asta poate a dus la această revoltă, mi-au trimis tot felul de mesaje oamenii. Am avut o discuţie cu preşedintele PSD Marian Oprişan şi am solicitat să-mi dau demisia. Mi-am recunoscut greşeala, e o greşeală prostească. Îi cer scuze preşedintelui Klaus Iohannis, am greşit faţă de domnia sa, faţă de colegii mei din partid, faţă de etnicii germani care mi-au trimis mesaje. Sunt extrem de bulversat, iar o vreme o să mă retrag”, a declarat Constantin Guguianu.

Constantin Guguianu era consilier judeţean şi membru PSD Vrancea din anul 2004, fiind totodată liderul grupului de consilieri PSD.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO