Ce spune opozitia despre alegerile din PDL: "Boc e un fost activist PCR"

15-05-2011 13:11

Victor Ponta

Opozitia nu a mai asteptat sa se termine complet alegerile din PDL si a sarit la atac. Cei doi co-presedinti ai USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au organizat o conferinta de presa, unde l-au criticat la maxim pe Emil Boc.

"PDL a ramas azi, in 2011, singurul partid din Romania care are inca in fruntea sa un fost activist al PCR. Daca PSD, PNL, PC si UDMR au inteles ca Romania trebuie schimbata la 21 de ani dupa Revolutie, PDL pastreaza in frunte un marunt activist comunist, care incearca sa aduca Romania la vremuri de dinainte de '89", a spus Victor Ponta.

 El a aratat ca, prin decizia luata sambata de Conventia Nationala a PDL, de realegere a lui Emil Boc in calitatea de presedinte, democrat-liberalii au dovedit ca sunt total incapabili sa se schimbe si ca sunt interesati doar de problemele interne si de clientela lor.

"Am vazut cum intre PDL si Romania s-a tras un zid din ce in ce mai inalt. In sala s-au aflat si inca se afla 1500 de nomenclaturisrti, oameni care traiesc foarte bine, care nu au fost atinsi de criza, au multi bani, avantaje, multa bunastare", a spus Ponta.

In schimb, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca Vasile Blaga si Cezar Preda iubesc PDL, pentru ca l-au construit in mai multi ani si i-au dedicat toata energia lor politica.

 "Stiu ca e dureros pentru ei, marea provocare pentru constiinta lor de oameni politici e daca pun mai presus partidul sau Romania", a spus Antonescu.

Liberalul a mai spus ca este de acord cu metafora folosita de Vasile Blaga la Conventia nationala a PDL, in care acesta asemana formatiunea democrat-liberala cu un tren care merge cu viteza maxima spre un pod rupt.

"Macazul trebuie schimbat, iar apelul meu nu doar la Vasile Blaga, ci la toti politicienii responsabili si cu putere de decizie in aceasta tara, din UDMR, din PD, este acela de a face ceva pentru a schimba macazul, spre salvarea Romaniei", a spus Antonescu.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO