Cătălin Rădulescu renunță la proiectul privind folosirea abuzivă a funcției în scop sexual: „Nu o asum. A fost o scăpare”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 28 Decembrie 2017 17:44
Categorie: Stiri Politice
Catalin Radulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat, marți, că va retrage proiectul privind folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, precizând că „a apărut acolo și că a fost o scăpare”.

„O să retrag iniţiativa şi o să las numai ca amendamente care se vor discuta la Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lui ianuarie, au fost depuse acum 3 luni ca amendamente în Comisia special privind legile justiţiei. A face acelaşi lucru ca iniţiativă nu îşi mai are sensul, pentru că traseul e foarte lung, ori noi vom discuta Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lunii ianuarie”, a declarat Cătălin Rădulescu pentru Mediafax.

În ceea ce privește abrogarea articolului 299 din Legea nr. 286/2009, privind Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, social-democratul a răspuns că nu și-o asumă.

„Nu, nu o asum, a apărut acolo şi am văzut-o ulterior, a fost o scăpare. Nu sunt de acord cu ea nici eu. Nu o susţin, aceste iniţiative au fost făcute de foşti procurori, foşti judecători, dar cu unele sunt de acord, cu altele nu. Pe aceasta oricum aş fi retras-o, nu sunt de acord, că până la urmă nu e corect ca unul să folosească funcţia în scop sexual, pentru a pune pe cineva într-o funcţie. Normal că nu sunt de acord. Se poate discuta, să îl clarificăm mai bine. Da, sunt de-acord să fie reglementat şi să fie textul mai bine făcut”, a mai spus deputatul Cătălin Rădulescu.

Anterior, unul dintre co-inițiatori, Liviu Pleșoianu, a criticat inițiativa, precizând că și-a retras susținerea pentru ea.

Cei 38 de parlamentari care au semnat iniţiativa lui Cătălin Rădulescu sunt: Babuş Radu, Bălănescu Alexandru, Bontea Vlad, Bucura-Oprescu Simona, Căciulă Aurel, Căruceru Aida-Cristina, Cocoş Vasile, Cosma Andreea, Dinu Cristina-Elena, Georgescu Nicolae, Halici Nicuşor, Intotero Natalia-Elena, Itu Cornel, Lupaşcu Costel, Macovei Silviu Nicu, Matei Călin-Vasile-Andrei, Moagher Laura-Mihaela, Neaţă Eugen, Nosa Iuliu, Oteşanu Daniela, Paraschiv Rodica, Păle Dănuţ, Petric Octavian, Pleşoianu Liviu Ioan Adrian, Popa Ştefan-Ovidiu, Pop Andrei, Rădulescu Cătălin-Marian, Simion Lucian-Eduard, Spânu Ion, Stancu Florinel, Stativă Irinel Ioan, Suciu Matei, Şarapatin Elvira, Toma Ilie, Ursu Răzvan-Ion, Vasilică Radu Costin, Velcea Nicolae, Vîrză Mihăiţă, Weber Mihai.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO