Borbely: Marko Bela nu a zis nici ca va candida, nici ca nu, la sefia UDMR

20-10-2010 00:00

Marko Bela

Laszlo Borbely a declarat ca presedintele formatiunii, Marko Bela, nu a facut niciun anunt legat de o eventuala candidatura la sefia Uniunii,i precizand ca el nu este preocupat in prezent de subiectul candidaturilor la congresul de anul viitor.

Intrebat despre informatiile potrivit carora i-a cerut actualului presedinte al UDMR sa-l anunte ca succesor, Borbey a negat. "Nici vorba sa il fi rugat pe Marko Bela asa ceva. Congresul UDMR va fi la sfarsitul lunii februarie anul viitor, Marko Bela nu a zis nici ca va candida, nici ca nu. Probabil spre sfarsitul anului se va hotari si atunci s-ar putea eventual pune problema altor candidati", a declarat Borbely corespondentului Mediafax.

Acesta a adaugat ca, in conformitate cu statutul Uniunii, orice membru poate sa isi manifeste dorinta de a candida, cu unele conditii legate de sprijinul unor organizatii, insa in momentul de fata problema nu este de actualitate. "Nu ne ocupam de asa ceva acum, nu ne preocupa aceasta problema, pe mine sigur nu. Problema va fi de actualitate la sfarsitul anului sau la inceputul anului viitor", a afirmat Borbely.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO