Basescu, despre comasarea alegerilor: E justificata doar de reorganizare, altfel nu mi-o asum

Ultima actualizare: 16-08-2012 17:39

Presedintele Traian Basescu a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la ProTV, ca amanarea localelor pana la generale ar fi justificata doar de reorganizarea administrativa.

El a mentionat ca, in lipsa acestei justificari, el tratateaza subiectul ca pe o problema a coalitiei, pe care nu si-o asuma. Seful statului a precizat ca, in principiu, nu este un sustinator al comasarii alegerilor locale si generale, decat daca acest proces este justificat.

"Spre exemplu, daca partidele din arcul guvernametal ar fi spus «Hai sa amanam alegerile locale, le facem odata cu legislativele in noiembrie si, intre timp, facem reorganizarea administrativa», ar fi fost o buna justificare", a spus Traian Basescu in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

Moderatorul a amintit ca UDMR s-a opus reorganizarii administrative, dar presedintele a declarat ca nu vrea sa faca referire la acest lucru, pentru ca nu vrea sa provoace dispute.

"Ar exista o justificare perfecta daca partidele din coalitie ar spune «Da, amanam alegerile locale pentru ca trebuie sa facem reorganizarea administrativa si sa reducem cheltuielile de functionare a statului in teritoriu». Altfel, o tratez ca pe o problema a lor, pe care nu mi-o asum", a mai spus Traian Basescu.

Vezi aici EMISIUNEA INTEGRALA "Dupa 20 de ani" cu presedintele Traian Basescu!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!