Avem grija de "fratii" nostri. Romania a dat Republicii Moldova 100 mil. €

28-04-2011 12:08

Marian Lupu si Traian Basescu

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, si-a inceput astazi vizita oficiala in Romania. El a fost primit de catre presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni, unde a declarat ca multumeste Romaniei pentru ajutorul financiar.

Seful interimar al statului moldovean a precizat ca apreciaza foarte mult sprijinul Romaniei, mai ales ca tara noastra se afla, in continuare, in conditii de austeritate. Acest ajutor nerambursabil este in valoare de 100 de milioane de euro, acordat intr-o perioada de patru ani.

Banii sunt destinati programelor de infrastructura in educatie, dar si proiectelor de importanta locala, dupa cum a anuntat Traian Basescu inca de anul trecut. Cadoul Romaniei pentru Moldova: 100 milioane de euro si 500.000 de doze de vaccin

"Domnule presedinte, voi profita de acest prilej pentru a va multumi in mod particular pentru initiativa dumneavoastra de acordare a acestui ajutor financiar pentru Republica Moldova. Intelegem foarte bine ca aceasta decizie a fost adoptata in conditii extrem de dificile economice, in conditiile de austeritate care au fost determinate de criza economica mondiala. Cu atat mai mult, domnule presedinte, apreciem foarte inalt acest gest care a fost de mare ajutor", a spus presedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, la inceputul discutiilor tete-a-tete cu presedintele Romaniei, conform Mediafax.

La randul lui, Traian Basescu a precizat ca, la intalnirea cu omologul sau moldovean, a discutat despre un plan de actiune de punere in aplicare a declaratiei privind parteneriatul strategic pentru integrare europeana - document incheiat deja intre Romania si Republica Moldova.

Statele Unite au acordat Republicii Moldova un ajutor de 262 de milioane de dolari pentru combaterea saraciei

Nunta regala, LIVE pe www.stirileprotv.ro, vineri, de la ora 09:00

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO