Cine s-a înscris în ”polul suveranist” AUR, pentru alegerile din 2024. Printre ei, Lidia Vadim Tudor, fiica lui Vadim Tudor

Lidia Vadim Tudor
captură Facebook

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat marți într-o conferință de presă că mai multe persoane s-au înscris în partid, pentru a forma un așa numit ”pol suveranist autentic”, care să strângă voturi la viitoarele alegeri din 2024.

Este vorba despre omul de afaceri Muhammad Murad, antreprenorul Sorin Constantinescu, fiica lui Corneliu Vadim Tudor, Lidia Vadim-Tudor, Ilan Laufer și Sorin Ilieşiu.

De asemenea, câțiva deputați și-au anunţat deja intrarea în AUR: Florică Ică Calotă, Daniel Florea şi Dumitru-Viorel Focşa.

De asemenea, au mai intrat în partidul AUR senatorii Ovidiu-Iosif Florean, Călin Gheorghe Mătieş şi Vasilică Potecă.

”Sunt foarte bucuros că, pe lângă Partidul Republican şi Alianţa Naţional Ţărănistă, partidul Forţa Identităţii Naţionale va semna oficial protocolul de asociere în alianţa AUR, într-un pol suveranist autentic. În sală mai sunt reprezentanţi din partea Partidului Satul Românesc şi din partea Alianţei Renaştere Naţională”, a spus liderul AUR, George Simion în conferinţă.

Citește și
Marcel Ciolacu, George Simion
Președintele AUR, George Simion: Dacă PSD ne invită la guvernare, îi refuzăm politicos
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

El a recunoscut că principalul scop al acestui ”pol suveranist” este să adune voturi pentru AUR la alegerile din 2024.

În 2024 avem o şansă pe care nu o putem rata. Mă bucur că după oameni cu adevărat importanţi pentru mişcarea suveranistă din România, precum Cristian Terheş, Gheorghe Piperea, astăzi în rândurile AUR se alătură şi domnul Sorin Constantinescu, un om care este cu adevărat respectat şi de către mediul de afaceri, şi de către tineri, un segment de electorat la care nu am reuşit până acum să ne adresăm cum trebuie”, a spus liderul AUR.

George Simion a arătat că ”Proiectul Alianţa pentru Unirea Românilor, atât ca partid politic, cât şi ca alianţă, are la bază 4 piloni: naţiunea română, familia, libertatea şi credinţa creştină”.

”Sunt bineveniţi alături de noi şi cei de alte confesiuni şi cei de alte religii, mai ales în contextul actualului conflict din Orientul Mijlociu pe care îl vrem soluţionat cât mai rapid. Ne bucurăm şi putem să arătăm publicului că această identitate creştină pe care AUR o are şi pe care România şi pe care continentul european o au, este îmbrăţişată şi de evrei, şi de musulmani, şi ne bucurăm că AUR reuşeşte să pună la aceeaşi masă şi pe unii şi pe alţii. Drumul spre 50% plus 1 din voturile românilor este matematică pură.

Vom avea în 2024, în termeni mai războinici aşa, două corpuri de armată care se bat. Se va lupta, aşa-zisul Bloc Democratic PSD-PNL şi veşnicul UDMR, cu polul suveranist coagulat în jurul AUR. Avem nevoie de 50 de deputaţi şi dacă trebuie îi găsim, avem nevoie de 25 de senatori. Avem nevoie de câştigarea alegerilor europarlamentare şi după aceea de câştigarea cât mai multor primării şi consilii judeţene şi avem nevoie la parlamentare şi prezidenţiale de 50% plus 1.

Asta înseamnă să acceptăm în rândurile noastre şi oameni care vin din alte formaţiuni, care vin din grupuri de iniţiativă şi personalităţi ale lumii publice, iar eu întotdeauna am făcut acest apel public să intre toţi românii pe Platforma de Merit.

Toţi cei care vin aici nu vin la masa pusă, nu vin la candidaturi dinainte asigurate, ci vin să muncească”, a precizat Simion.

Lidia Vadim Tudor: Am intrat în AUR pentru că este singurul partid care a preluat principiile promovate de tatăl meu

La conferința de presă a fost prezentă și Lidia Vadim-Tudor, fiica fostului președinte al partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor.

Și ea a recunoscut, indirect, că a fost ”invitată” în AUR ca să strângă voturi de la foștii ”fani” ai PRM, pentru că ea reprezintă acum ”acel electorat sau acei oameni care au văzut în tatăl meu o șansă”.

Eu sunt, recunosc, o novice în politică, deși am mai avut o tentativă, din păcate, care nu a fost soldată cu un succes. Așa cum a spus domnul președinte George Simion, consider că reprezint atât acel electorat sau acei oameni care au văzut în tatăl meu o șansă, dar care, din păcate, odată cu decesul lui, au rămas fără o busolă, dar și acea masă de tineri care până acum nu au știut încotro să se îndrepte, nu au știut pe ce drum să o apuce, n-au știut pe cine să voteze, ba chiar au renunțat să mai voteze, fiind prea dezamăgiți de clasa politică actuală.

Consider că invitația care mi-a fost adresată în urmă cu câteva săptămâni a venit într-un moment tocmai potrivit, deoarece România se confruntă astăzi în mod evident cu o criză politică fără precedent, cauzată de lipsa de direcția guvernării și de lipsa de interes a celor care ne conduc. Previziunile făcute de tatăl meu timp de atâția ani sunt astăzi mai actuale ca oricând și devin realități, din păcate.

Și spun din păcate, pentru că tot ceea ce el a prevăzut, după cum bine știți cu toții, astăzi s-a adeverit și nu sunt tocmai lucruri plăcute. AUR și liderul său, George Simion, și acesta este motivul pentru care am ales să mă alătur AUR și nu oricărei alte formațiuni politice, deoarece am fost foarte des întrebată de ce nu am ales să urmez acest drum alături de alți oameni din politica românească, deoarece AUR a fost singurul partid care a preluat principiile promovate de tatăl meu.” - a spus Lidia Vadim Tudor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Vicepreședinte PNL, despre o alianță cu AUR. ”Atracția puterii e importantă pentru orice partid politic”
Vicepreședinte PNL, despre o alianță cu AUR. ”Atracția puterii e importantă pentru orice partid politic”

Vicepreşedintele PNL Sebastian Burduja susţine că liberalii nu vor intra niciodată cu AUR într-o coaliţie de guvernare.

 

Președintele AUR, George Simion: Dacă PSD ne invită la guvernare, îi refuzăm politicos
Președintele AUR, George Simion: Dacă PSD ne invită la guvernare, îi refuzăm politicos

Președintele AUR, George Simion, a declarat că, dacă PSD va invita partidul pe care îl conduce la guvernare, social-democrații vor fi reuzați ”politicos”.

Recomandări
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.

Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea
Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea

Economia germană a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, când a înregistrat un avans modest dar peste aşteptări, graţie investiţiilor în construcţii şi exporturi.

Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO

Bilanţul atacului rus cu rachetă în Odesa a crescut marţi la cinci morţi, în urma unui deces la spital, anunţă oficiali, iar dintre cele 28 de persoane rănite în atacul de luni, 23 erau spitalizate în continuare, unele în stare gravă.