Aproximativ 50 de membri ai Partidului M10, in frunte cu Monica Macovei, au cerut demisia lui Oprea: "Jos cu girofarul!"


Ultimul update: Miercuri 28 Octombrie 2015 07:28
Data publicarii: Duminica 25 Octombrie 2015 13:19
Categorie: Stiri Politice
M10 - FB

Aproximativ 50 de membri ai Partidului M10, in frunte cu reprezentantii Comitetului de Initiativa Nationala ai acestei formatiuni, printre care Monica Macovei si Adrian Papahagi, au cerut demisia lui Gabriel Oprea, intr-o actiune la Targu Mures.

FOTO: Facebook/partidulmzece

"Avem dreptul sa facem o astfel de mica intalnire si sa ne exprimam punctul de vedere, manifestatia este pentru demisia generalului Oprea, pentru moartea motociclistului si pentru incercarea de musamalizare a acestui caz - el neavand dreptul la escorta - pentru plagiatul pentru care nu a dat nicio explicatie. Deci noi i-am cerut demisia. O cerem si astazi inca o data", a spus Monica Macovei.

Adrian Papahagi a spus, la randul sau, ca membrii M10 au dorit sa protesteze impotriva generalului Gabriel Oprea si ca protestul din fata Prefecturii Mures este unul spontan.

"Suntem cetateni liberi, in tara noastra, pe un trotuar unde nu deranjam circulatia. Avem dreptul, conform legii, sa manifestam, sa ne exprimam in primul rand respectul pentru Armata Romana, respectul pentru viata unui om si, in acelasi timp, dezaprobarea pentru un om care a facut abuz de calitate oficiala, abuz de girofaruri si a lasat un om sa moara in sant. Suntem oameni liberi care luptam si pentru demnitatea noastra", a afirmat Papahagi, conform Agerpres.

La interventia jandarmilor, care se aflau in zona pentru asigurarea masurilor de ordine legate de organizarea manifestarilor legate de Ziua Armatei si care au incercat sa evacueze zona, membrii M10 au incercat sa ii convinga pe acestia ca prin protestul de la Targu Mures se doreste apararea onoarei militarilor.

In cadrul manifestarii care a durat cateva minute, protestatarii au scandat: 'Oprea, demisia!',, 'Oprea plagiator, jos, jos, jos!', 'Jos cu girofarul!', 'Demisia!'.

Jandarmii prezenti la fata locului i-au legitimat pe Monica Macovei si pe Adrian Papahagi, precum si pe unii jurnalisti care urmareau protestul.

Sambata si duminica, la Targu Mures a avut loc o intalnire a Comitetului de Initiativa Nationala (CIN) si Secretariatului General al Partidului M10 cu reprezentanti ai organizatiilor judetene ale formatiunii si cu membri din toata tara.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO