Antonescu, ironic: "Daca stiam ca veniti, ma imbracam frumos"

07-02-2011 11:41

Astazi, la prima sedinta a conducerii USL, Crin Antonescu a glumit cu jurnalistii si le-a spus ca, daca ar fi stiut ca vine si presa, s-ar fi imbracat mai frumos. Pe de alta parte, cei doi co-presedinti au luat astazi cateva decizii importante.

"Daca stiam ca veniti, ma imbracam frumos", le-a spus Crin Antonescu, la coborarea din masina, reporterilor, fotografilor si cameramanilor care se adunasera la sediul USL .

Ba mai mult, dupa ce a dat o declaratie jurnalistilor, Antonescu le-a mai spus acestora, in timp ce urca pe scarile sediului: "Sa-mi spuneti cand veniti, sa ma imbrac frumos!".

Anuntul privind prima sedinta a USL a fost transmis, presei, doar de catre PC, in cursul zilei de duminica.

PSD si PNL nu au transmis nicio informatie de presa referitoare al prima sedinta a conducerii USL.

Pe de alta parte, in prima sedinta oficiala a Uniunii Social-Liberale, a fost luata si o decizie importanta: co-presedintele Crin Antonescu se va ocupa de domeniul politica externa, in timp ce liderul PSD, Victor Ponta, va coordona proiectele sociale si economice.

De asemenea, au fost facute si primele promisiuni: alianta nu va fi una birocratica, iar hotararile se vor lua prin consens.

Cei doi lideri au discutat apoi despre sesiunea parlamentara care tocmai a inceput si despre prioritatile legislative. Ponta si Antonescu nu ascund faptul ca Uniunea Social-Liberala isi doreste sa creeze, pana in vara, o majoritate cu care sa inlature guvernul Boc.

Potrivit protocolului, cei doi co-presedinti au impartit functiile ipotetice din judete, astfel ca Moldova si Muntenia - cu cateva exceptii - ar trebui sa devina fiefuri PSD, in timp ce Transilvania va fi a liberalilor.

Numai ca intelegerea de pe hartie scartaie deja in unele filiale, in care liderii locali PSD si PNL sunt la cutite.

Dupa atacul virulent al primarului PNL Bacau, Romeo Stavarache, la adresa a ceea ce el anumit "mafia lui Viorel Hrebenciuc", a intervenit Victor Ponta.

Liderul PSD i-a cerut lui Stavarache sa aiba "mai multa intelepciune si bun simt". De asemenea, situatia in Uniune ramane tensionata si la Bucuresti, unde liberalii lui Andrei Chiliman nu sunt de acord cu intelegerea parafata sambata cu PSD.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO