Cum si-au impartit PSD si PNL Romania politica. Harta alegatorilor
Chiar daca pana la urmatoarele alegeri locale mai avem un an si jumatate in fata, cei de la PSD si PNL si-au impartit Romania in doua, de jos in sus, avand convingerea deja ca vor ajunge la putere fara probleme.
In viziunea liderilor Victor Ponta si Crin Antonescu, Moldova si Muntenia vor fi rosii, iar Transilvania se va colora in galben.
Pe hartie, protocolul Uniunii Social-Liberale presupune ca social-democratii vor avea 21 de presedinti de Consilii Judetene, iar partenerii lor 20.
Alegeri 2024
08:06
Noapte albă pentru președinții secțiilor de votare. Sacii cu voturi au început să ajungă la birourile electorale după ora 1
08:00
Cele mai căutate cuvinte în DEX după ce Călin Georgescu a ieșit pe primul loc în urma rezultatelor provizorii
07:58
Ce se întâmplă cu marii învinși ai alegerilor prezidențiale. Geoană se retrage, Ciucă este așteptat să își dea demisia
07:44
Peste 800.000 de români din diaspora au votat la alegerile prezidențiale. Ultimele secții de vot s-au închis la ora 7:00
Convinsi ca vor avea castig de cauza, liderii Uniunii au ignorat carcotelile si au impartit toate functiile de la presedinte de tara, la cel mai mic primar.
Cel putin la prima vedere, social-democratii sunt avantajati, cata vreme au deja 16 Consilii Judetene, fiefuri pe care si le vor conserva, cu doua exceptii, urmand sa primeasca alte 7 in care stau destul de bine in sondaje.
Teoretic, lideri locali ca Marian Oprisan, Liviu Dragnea sau Nicusor Constantinescu nu vor avea emotii in 2012.
Liberalii, care in prezent detin presedintia a cinci consilii judetene - Brasov, Bihor, Hunedoara, Calarasi si Giurgiu - au misiunea cea mai dificila. PNL trebui sa se impuna in Transilvania, unde PD-L si UDMR s-au impus lejer, in 2008. In ciuda declaratiilor triumfaliste, liberalii admit ca spera macar la 10-12 judete.
Conceputa pentru un deceniu, alianta dintre PSD si PNL scartaie deja din cauza orgoliilor personale. Spre exemplu, in judetul Bacau, Viorel Hrebenciuc si Romeo Stavarache nu vor sa ingroape securea razboiului.
Daca in teritoriu se mai pot ivi tensiuni, Ponta si Antonescu si-au cedat fara probleme functiile ipotetice: liderul PNL si-a securizat pozitia de candidat la Presedintie, in 2014, in vreme ce seful social-democratilor vrea Guvernul.
E oficial in acte. PSD, PNL si PC au semnat Protocolul de constituire a USL
Sursa: Pro TV
Etichete: PSD, PNL, Crin Antonescu, victor ponta, USL,
Dată publicare:
06-02-2011 17:30