Antal: Suntem pentru reforma statului, insa asta nu se poate face contra a 1,5 milioane de maghiari

Ultima actualizare: 30-10-2012 16:01
Antal Arpad

Liderul UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, declara, referitor la afirmatia presedintelui, potrivit careia Uniunea a blocat reorganizarea administrativa a tarii, ca UDMR sprijina reforma, dar nu se poate face impotriva a 1,5 mil. de maghiari.

Presedintele organizatiei municipale a UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a spus, joi, intr-o conferinta de presa, ca in ultimii 20 de ani nu s-a facut reforma in Romania deoarece partidelor politice le era teama ca prin reforma ar avea de castigat inclusiv comunitatea maghiara.

"Nu s-a facut descentralizare, pentru ca daca facem in Romania descentralizare insemna un fel de autonomie din care comunitatea maghiara are de castigat. Nu pot sa fiu de acord cu ceea ce spune presedintele Traian Basescu. Noi (UDMR - n.r.) suntem pentru reformarea statului roman, dar suntem pentru o reforma bazata pe studii. Suntem pentru o descentralizare profunda, prin care cetatenii vor avea de castigat", a afirmat liderul UDMR Sfantu Gheorghe.

Potrivit acestuia, UDMR a fost, este si va fi partener in orice proiect care vizeaza reformarea statului si descentralizarea, care insa trebuie sa fie fundamentata stiintific, iar interesele politice si electorale nu pot prima cand este vorba de reformarea statului.

"Cred ca ar fi foarte bine ca in spatele unei reforme sa fie o majoritate mult mai mare, pentru ca nu poti face reforma din patru in patru ani, de exemplu o reforma administrativa, si nu poti sa faci reforma in asa fel incat o comunitate (cea maghiara - n.r.) de 1,5 milioane, majoritara in anumite regiuni, sa aiba de pierdut. Acest aspect trebuie inteles de toata lumea. Nu se poate face o reforma a statului impotriva unei comunitati de 1,5 milioane de maghiari. Trebuie sa fie o reforma din care atat romanii, cat si maghiarii sa aiba de castigat", a spus Antal Arpad.

Presedintele Traian Basescu a facut, miercuri, un "apel la politicienii din UDMR sa inteleaga ca sunt politicieni care servesc Romania, si nu politicieni care blocheaza eforturile de reformare a statului roman". El a precizat ca tot UDMR, care a blocat reorganizarea administrativa a tarii, blocheaza acum promovarea noii legi a sanatatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO