Zeci de persoane infectate cu coronavirus în China în urma unui transport de alimente congelate din Rusia

Ultima actualizare: 04-01-2021 16:26
Alimente congelate
Shutterstock

În orașul chinez Dalian au fost identificate noi cazuri de infectare cu coronavirus provenite de la alimente congelate importate de un vas rusesc, au transmis duminică autoritățile sanitare locale, potrivit agenției Xinhua.

Majoritatea cazurilor raportate în ultima perioadă în oraș provin de la cinci muncitori din port care s-au infectat în timp ce descărcau marfă de pe o navă rusească, contaminată de noul coronavirus, a transmis într-o informare de presă Zhao Lian, directorul adjunct al comisiei municipale de sănătate din Dalian.

Studiile de laborator au arătat că tulpina de virus care a provocat ultimele infecții din Dalian - unde locuiesc aproximativ 5,7 milioane de oameni - este diferită față de cele detectate anterior în oraș și în alte părți ale țării.

Oamenii de știință au descoperit că tulpina este foarte asemănătoare cu cea cea predominantă în Rusia în noiembrie și descoperită pe produsele congelate aduse din această țară, a mai precizat oficialul.

Autoritățile sanitare locale au confirmat că 75 de persoane sunt infectate cu această tulpină de coronavirus și investighează alte trei posibile cazuri.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO