Zeci de cadavre, descoperite într-o groapă comună în oraşul Raqqa

22-04-2018 10:06


cadavre raqqa

Zeci de cadavre, jihadişti, dar şi civili, au fost găsite într-o groapă comună în oraşul Raqqa, fost bastion în Siria al grupării Statul Islamic (SI), a anunţat sâmbătă un oficial local, relatează AFP.

Fostă "capitală" de facto a SI din nordul Siriei, Raqqa a fost cucerită în octombrie 2017 de o coaliţie de luptători kurzi şi arabi susţinută de Washington. Jihadiştii, acuzaţi de atrocităţi şi atacuri sângeroase, au fost învinşi în Siria în urma mai multor ofensive.

Aproape 50 de cadavre au fost deja scoase din groapa comună, în care s-ar afla între 150 şi 200 de corpuri, a declarat Abdallah al-Eriane, un important membru al Consiliului Civil din Raqqa, care administrează oraşul.

Groapa comună a fost descoperită lângă un spital unde jihadiştii s-au retras înainte de a pierde bătălia de la Raqqa.

După un avans fulminant în Irak şi Siria şi cucerirea în 2014 a unor teritorii vaste în cele două ţări, SI a fost învins de forţele Bagdadului, în timp ce în Siria jihadiştii controlează în prezent mai puţin de 5% din teritoriu.

În ultimele luni, atât în Siria, cât şi în Irak, au fost descoperite câteva gropi comune în fostele teritorii controlate de jihadişti.

La jumătatea lunii februarie, armata siriană a descoperit o groapă comună cu 34 de cadavre ale unor persoane executate de grupul jihadist, în vestul provinciei Raqqa, regiune controlată de forţele lui Bashar al-Assad.

La sfârşitul lunii decembrie, două gropi comune au fost găsite în zone aflate sub controlul regimului, tot în provincia Raqqa. Presa oficială siriană a anunţat că mai mult de 150 de cadavre au fost scoase din aceste morminte.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Tags: groapa, cadavre, raqqa,

VIDEO PROTVPLUS.RO