Zece romani, membri ai unei bande de hoti din Spania, au fost arestati. Care era strategia lor pentru fiecare lovitura

Ultima actualizare: 17-06-2017 07:16

Politia spaniola a reusit sa-i aduca in spatele gratiilor pe membrii unei bande de romani, care au dat numeroase spargeri sau au comis jafuri violente.

10 romani au fost arestati. Din aceeasi retea faceau parte si doua femei cu cetatenie spaniola. Niciuna din cele 57 de lovituri dovedite de anchetatori nu a fost data in ultimle trei zile ale saptamanii. Atunci, sefii bandei se relaxau la pescuit.

Operatiunea pentru anihilare a bandei a avut numele de cod "Robaudi-Bavaria" si a fost declansata la sfarsitul anului trecut. Au luat parte atat agenti ai politiei nationale spaniole, cat si membrii ai Garzii civile.

"Aveau o ierahie. Pentru fiecare lovitura, se forma un grup alcatuit din 7 componenti: un sef, locotenentul sau, si cinci executanti, care ascultau ordinele. Acestia din urma erau nepotii primilor doi."

Fiecare lovitura era minutios pregatita. Cercetau terenul, inclusiv caile de acces, mai ales in orasele Almeria, Granada si Murcia . Apoi isi alegeau tinta. De cele mai multe ori foloseau masini furate - cel putin 8, din cate a descoperit politia.

"Am reusit sa dovedim 57 de jafuri."

Paguba este probabil de zeci de mii de euro. Politia spaniola le-a prezentat jurnalistilor si un fel de expozitie, cu o parte din obiectele recuperate si banii gasiti la perchezitii.

De obicei spargerile sau jafurile aveau loc intre orele 3 si 5 dimineata.

Curios este ca spargerile erau date de fiecare data doar in anumite zile, in intervalul dintre duminica noaptea si joi. Va intrebati poate de ce. Ei bine, erau pasionati de pescuit. Au petrecut o luna si jumatate in Romania, dupa cum am aflat, tocmai ca sa mearga la pescuit.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO